Mikkel Hansen sjukskriven med stressymptom

Han var med och vann Danmarks tredje raka VM-guld. En och en halv vecka senare sjukskrivs en av världens bästa handbollsspelare, Mikkel Hansen.
– Just nu är det viktigaste att han tar hand om sig själv och sin familj, säger Ålborgs klubbchef Jan Larsen.

ANNONS
|

Mikkel Hansen, 35, är en av världens bästa handbollsspelare. I fjol lämnade han franska PSG efter tio år i klubben och återvände hem till Danmark för spel i Ålborg. Nu sjukskrivs stjärnan på grund av stressymptom.

– Det har varit ett hektiskt år för Mikkel med först en blodpropp våren 2022, hemflytten med familjen till Danmark och sedan en enormt stor efterfrågan och fokus på honom som person under hela hösten, säger Ålborgs klubbchef Jan Larsen till klubbens hemsida.

För en och en halv vecka sedan vann han VM-guld i Sverige med Danmark.

– Efter hemkomsten från VM visade det sig att bägaren var fylld och vi har gemensamt kommit fram till det enda rätta valet där det är fullt fokus på att Mikkel ska få nödvändig tid och professionellt stöd för att återhämta sig, säger Larsen.

ANNONS

”Viktigast att han tar hand om sig själv”

När Hansen kan vara tillbaka i spel är oklart.

– Vi ser fram emot Mikkels återkomst, men just nu är det viktigaste att han tar hand om sig själv och sin familj, säger Jan Larsen.

Mikkel Hansen har tre gånger (2011, 2015 och 2018) blivit utsedd till världens bästa handbollsspelare och han har tillsammans med Danmark vunnit tre raka VM-guld och även tagit guld i OS och EM.

Ålborg leder i skrivande stund den danska ligan före GOG.

LÄS MER:Ekberg ensam svensk i VM:s allstar-lag

LÄS MER:Tredje VM-guldet för Danmark: "Känslosamt"

LÄS MER:Laget såg närmast handlingsförlamat ut

ANNONS