Måstematch för Sävehof: "Det är vinna eller försvinna"

Sist i gruppen inför den avslutande omgången. Men en seger mot Esbjerg - då är Champions League-avancemanget är säkrat. – Vi har absolut en bra möjlighet att gå vidare, säger Jamina Roberts till GP inför ödesmötet.

ANNONS
|

Årets Champions League-äventyr har varit mycket upp och ned för Sävehof. Vinster har blandats med förluster och prestationerna har skiftat i kvalitet. Efter fem spelade omgångar placerar de regerande svenska mästarna sig sist i gruppen på fyra poäng. Men det är jämnt mellan samtliga fyra lag i grupp D och svenskorna har inför slutomgången fortfarande en god chans att ta sig vidare till nästa runda. Vinst i sista matchen mot Esbjerg, som man förlorade mot på hemmaplan, och avancemanget är klart.

– Det ska bli kul och väldigt spännande. Det är mycket som står på spel. Det är vinna eller försvinna för både oss och Esbjerg, säger Jamina Roberts.

ANNONS

De andra två konkurrenterna i gruppen, Larvik och RK Krim Mercator, har inför avslutningen sex poäng vardera. Därmed är de redan klara för nästa runda. Nu gör Esbjerg och Sävehof upp om den sista platsen i ett direkt avgörande möte i Danmark.

– Jag tycker att det är Esbjerg som har pressen på sig. Det är de som har hemmaplan. Vi har allt att vinna.

Roberts är en av Sävehofs främsta målskyttar i Europaspelet så här långt. Men hon har höga krav på sig själv och när det nu gäller som mest hoppas hon kunna lyfta sig ytterligare en nivå.

– Det har känts helt okej. Jag har gjort en del mål men jag måste ta ännu mer ansvar. Det är som sagt vinna eller försvinna nu. Det är lite skitsamma hur det ser ut på planen, eller hur många skott man har skjutit i mål eller missat, mot Esbjerg är det bara att köra fullt ös och offra allt.

Hon menar att ett eventuellt avancemang skulle betyda mycket för klubben.

– Vi har haft rätt mycket publik på hemmamatcherna i Champions League, så jag tror att ett avancemang skulle kunna locka ännu mer folk till matcherna och skapa ett ännu större intresse.

ANNONS

Sportsligt då, hur viktigt är Europaspelet?

– Under Champions League-perioden så är det främst det vi prioriterar. Det har varit ganska svårt att kombinera och jag tycker tyvärr att vi har spelat ganska dåligt i ligan och till och med förlorat. Men det är klart vi vill gå vidare. Vi nöjer oss inte med att bara spela i Elitserien.

Vad säger du om er insats så här långt i årets turnering?

– Vi har blandat och gett, men går vi vidare tar vi med oss fyra poäng. Och det har aldrig hänt tidigare att vi har haft med oss fyra poäng till den andra rundan. Jag tycker vi har gjort det godkänt resultatmässigt så här långt, eftersom vi har tagit fyra poäng. Vinner vi mot Esbjerg har vi gjort det väldigt bra.

Så här är läget inför avslutningen:

Förutsättningarna är enkla. Blir det kryss eller förlust mot Esbjerg åker Sävehof ur Champions League. Blir det vinst är Partilleklubben klart för nästa runda. Och i så fall kommer de svenska mästarna ha med sig fyra poäng dit. Det här eftersom att klubbarna tar med sig poängen som man har tagit mot de andra lagen som avancerar vidare från gruppen. Sävehof har på fyra matcher mot Larvik och Krim (som är klara för avancemang) tagit fyra poäng.

ANNONS