Martin Boquist coachar EM-premiären från hotellrummet

Ikväll går Sverige in i handbolls-EM i Slovakien. Assisterade förbundskapten Martin Boquist kommer inte vara på plats i arenan – istället coachar han från hotellrummet.
– Jag har aldrig gjort så här tidigare, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

Efter att ledarstaben gäckats av covidfall inför turneringen är den nu komplett nere i Slovakien. Under torsdagen testade assisterande förbundskapten Martin Boquist och presschefen Daniel Vandor negativt och kunde flyga iväg.

Men än släpps de inte in på arenan.

– Vi behöver ett till negativt test i morgon innan vi får ansluta till truppen, säger Daniel Vandor till Sportbladet.

Coachar från hotellrummet

Det innebär att Boquist inte kommer vara på plats och coacha laget under premiären på torsdagen. Han kommer dock vara delaktig på ett annat sätt. Enligt Sportbladet kommer han coacha laget från hotellrummet istället.

Videoanalytikern Björn Sätherström kommer befinna sig på bänken och ha en öppen telefonlinje till Boquist under hela matchen. Boquist, som ofta styr timeouterna, kommer kunna skicka instruktioner från distans.

ANNONS

– Jag har aldrig gjort så här tidigare. Det är en sak att se matchen på tv och en annan att vara på plats. Man får en helt annan känsla när man är på golvet precis vid sidlinjen. Men man kan i alla fall påminna om något spelval och sådana saker, säger Boquist som hoppas på att det inte är för mycket fördröjning.

Vice lagkaptenen Max Darj om den fiffiga lösningen:

– Man ska utnyttja alla resurser man har. I den här konstiga situationen som alla lag är i så får man göra det så bra som möjligt. Funkar det så är det ju jättebra, säger han till tidningen.

Men trots att Boquist ofta styr timeouterna kommer de inte slå på högtalartelefon i avbrottet.

– (Skratt) Det hade ju varit rätt häftigt annars. I framtiden kanske spelarna åker jorden runt och spelar och så sitter coacherna hemma, säger Boquist.

ANNONS