Mäktig vändning av Sävehof – vann mot IFK Kristianstad

Sävehof låg under mot IFK Kristianstad med fem bollar i paus. Men när matchen var över hade Partillelaget vunnit med 27–25.
– Vi kommer in i paus och är as-arga och tycker vi är sämst, säger Sävehofs målvakt Simon Möller till C More.

ANNONS
|

Efter segern och uppvisningen (seger med 35–21) mot Varberg tidigare i veckan var det dags för Sävehof att möta ett tuffare motstånd på annandagen. Storlaget IFK Kristianstad var på besök efter deras senaste seger mot Alingsås HK i skåningarnas första match efter att de gjort sig av med tränare Ljubomir Vranjes.

Och det var också gästerna som skulle koppla greppet om matchen.

När 30 minuter var spelat så stod det 10–15 på jumbotronen. Detta efter att det bjudits på kantshow i Partille Arena – Anton Halén och Emil Frend Öfors stod för fem respektive fyra mål vardera i den första halvleken.

ANNONS

Hemmalaget rivstartade i den andra halvleken och på bara dryga tio minuter var det kvitterat och det hela såg ut att gå mot en spännande avslutning.

– Vi bytte försvarsspel och stressade dem mer än i första, till slut får vi kontakt. Sedan fortsätter vi mala på, säger Simon Möller till GP.

Ilskan vände matchen

Det blev glädje i Sävehof. Laget stod för en mäktig vändning när de till slut vann med 27–25. Främsta målskytt för Sävehof blev Rune Schröder med sex mål.

En annan som i allra högsta grad var inblandad i segern var målvakten Simon Möller som landade på dryga 48 i räddningsprocent. Efter matchen berättar han hur det lät i ett frustrerat omklädningsrum i paus.

– Vi kommer in i paus och är as-arga och tycker vi är sämst, säger Sävehofs målvakt Simon Möller till C More efter matchen.

LÄS MER:Här är idrottsprofilernas önskelistor 2020

När GP ringer upp målvakten efter matchen utvecklar han sitt resonemang.

– Min känsla är att vi är väldigt dåliga i första halvleken. Sedan kommer ”Micke” in i omklädningsrummet i paus och säger att vi inte är så dåliga. Det var skönt att höra att vi bara skulle fortsätta, säger han.

Målvakten fortsätter:

– Visar otrolig moral. Vi går in och vänder matchen. Där visar vi att vi är vinnare som bara tror på det hela vägen.

ANNONS

LÄS MER:Sävehofs jättelöfte Pontus Brolin efter succén

Sävehof spelar nästa match redan på onsdag när man möter Lugi på bortaplan. Möller ser fram emot matchen.

– Det är täta matcher i december. Vi får njuta lite ikväll, sedan börjar vi ladda om direkt imorgon. Det var tajt sist och det är alltid roliga matcher mot Lugi.

Sävehof är nu uppe på en tredjeplats i Handbollsligan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS