Arkivbild.
Arkivbild. Bild: CARL SANDIN

Möller storspelade när Sävehof premiärsegrade

Simon Möller storspelade och spikade igen i mål när IK Sävehof premiärsegrade med 29–26 borta mot IF Hallby. Segerreceptet? En polkagris i halvtid.
– Det funkade ju bra, skrattar den 20-årige målvakten.

ANNONS
|

Till en början fick dock Simon Möller finna sig på avbytarbänken borta mot IF Hallby.

I mål ställdes i stället Bertram Obling, det danska nyförvärvet som utsågs till norska ligans bästa målvakt ifjol.

Men första matchen i Sävehof blev en svettig historia för Obling. Fulla spjäll framåt och slarviga insatser ledde till att de båda lagen gick in i pausvilan med 16 mål vardera.

Då valde Sävehofs nye tränare Mikael Apelgren att göra ett målvaktsbyte och kasta in en något förvånad Möller mellan stolparna.

– Jag tycker Bertram gör det ganska bra ändå, jag tycker han är bra i första halvlek. Men jag tackar för förtroendet och tackar absolut inte nej. Ibland förväntar man ju sig att få komma in, men i dag kom det lite mer som överraskning, säger 20-åringen efter matchen.

ANNONS

Storspelade: ”Rullade på bra”

Möller gjorde inte Apelgren besviken. Den egna produkten stod stark mellan stolparna och var en stark bidragande faktor till att Sävehof sakta men säkert kunde mala ner Hallby i matchen.

– Jag fick en ganska go start med några goa räddningar, sen rullade det på. Då fick vi några mål upp och kunde hålla avståndet. Så det var bra.

Till slut landade Simon Möllers räddningsprocent på imponerande 45 och IK Sävehof kunde stå som segrare med 29-26.

– Väldigt rolig match, kul att vara igång igen! Det är fan det enda vi har pratat om, vi har gått och bara längtat efter att tävla på riktigt. Det var två lag som var väldigt hungriga på att tävla, men det kändes som vi ville lite mer och var lite mer påslagna redan från början. Sen är vi taktiskt förberedda och taktiskt bra rätt genom hela matchen, tycker jag. Väl utförd handbollsmatch från vår sida.

Segerreceptet: Polkagrisar i halvtid

Taktik i all ära. Kanske var det tilltugget i paus som bärgade för segern ändå?

Är man på besök i Småland får man ju unna sig en polkagris.

– Jag åt en i alla fall. Jag tror Jonte (Jonathan Edvardsson reds.anm) hann nog stoppa i sig en polkagris innan matchen. Men jag åt en i halvlek och det funkade ju bra.

ANNONS

Även på Edvardsson verkade må gott av en polkagris, mittnian blev matchens näst bäste målskytt med sina sju fullträffar.

Hur firas premiärsegern då? En polkagris till?

– Jag hade bara en i halvlek. Men jag kanske får köpa en på macken på vägen hem, det kanske får bli min grej framöver, skrattar Simon Möller.

ANNONS