Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Målmaskinen jagar historiskt rekord

RIK:s Linus Arnesson är glödhet inför onsdagens toppderby mot Alingsås. Fortsätter han att göra mål i den här takten är han klubbens främste målgörare genom tiderna innan säsongen är slut.

I senaste matchen, överkörningen mot Karlskrona i söndags, gjorde Linus Arnesson nio mål. Hittills under säsongen har Hanbollsligans målvakter fått kröka rygg 80 gånger efter skott från 26-åringen, något som gör att han återfinns på femteplats i skytteligan.

Att Arnesson inte bara dönar visar placeringen i assistligan där han ligger på tredje plats.
Och det är inte bara Linus Arnesson som det lyser om i Redbergslid. Hela laget är formstarkt och när man på onsdagen tar sig an serieledarna Alingsås hemma i Lisebergshallen gör man det som tabelltrea med fem raka segrar.
- Det finns flera förklaringar till att det går bra, för mig och för laget. Främst tror jag att det handlar om hårt arbete och att det är resultat av det som vi ser på planen nu, säger han.

Ökad fysträning

Inför säsongen ökade RIK fysträningen rejält och även under säsongen har man lagt in extra pass i gymmet.
- Det gör att vi orkar mer – och att vi även har blivit mentalt starkare. Inställningen i laget är bättre än på länge, vi är jämnare och tappar inte matcher lika lätt, speciellt inte den typ av matcher som vi ska vinna, säger Linus Arnesson och fortsätter:
- Stämningen är bra. Vi jobbar för varandra och har en bra mix av äldre och yngre spelare, något om ger en sund konkurrens. Ingen kan vara säker på sin plats.

Inte minst hyllar Linus Arnesson samarbetet med Albin Stenberg, mittsexan som kom från Drott inför den här säsongen och som på allvar börjar hitta sin roll i laget.
- Han är suverän. Nu kan motståndarnas försvar inte bara lyfta bort mig, då slår Albin till. Han är stark och målfarlig, vi öppnar vi för varandra, säger han.

Förtjänar en landslagsplats?

Linus Arnessons kanonform har lett till att det höjts röster om en plats i landslaget, men det är som om det har gått troll i den kombinationen.
- Jag kan tycka att jag är värd chansen – men jag kan inte göra så mycket åt att jag inte får den, mer än att försöka göra så bra ifrån mig som möjligt säger han.

Samma med proffsdrömmen – den finns där.
- Jag vill fortfarande komma ut och testa och hoppas förstås att det ska bli så, något klubben vet om. Samtidigt trivs jag väldigt bra i RIK och fortsätter att köra på här.

På väg mot rekordet

Åtta elitseriesäsonger har det blivit för Arnesson – något som redan gett avtryck i den 100-årsjubilerande klubbens historia. Arnesson ligger på tredjeplats när det gäller flest gjorda mål genom tiderna. 56 mål till och han tangerar Fredrik Petterssons rekord på 1 181 mål.

En toppnotering som är rimlig att nå den här säsongen om han fortsätter att näta i samma takt.
- Ett rekord som hade varit skitroligt att ha, det måste jag medge. Samtidigt är det inget jag tänker på under matcherna. Kommer det så kommer det…       

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.