Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Arkivbild. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Mäktig vändning när Sävehof tog ny CL-seger

Sävehof tog en ny skalp i Champions League. Efter en tuff första halvlek stod Partillelaget för en mäktig vändning och nordmakedonska Rabotnik besegrades.
– Vi bara kände bara att vi har inget att förlora, det är bara att köra, säger Emil Berlin som fick chansen när skyttehotet fick rött kort.

Sävehof inledde Champions League-spelet med bortaseger över finska Cocks. När laget under onsdagen tog emot nordmakedonska Rabotnik ställdes de mot tuffare motstånd. Att Sävehofs rutinerade pjäs Christoffer Brännberger missade matchen för att bli pappa stärkte inte Sävehofs chanser.

Det var jämnt till en början men Rabotnik drog ifrån och ledde i paus med 15-10. Dessutom fick Sävehofs skyttehot Gzim Salihi, som stod för tre mål i första halvlek, rött kort i slutet av halvleken efter tre utvisningar.

– Jag tycker vi blir väldigt stillastående och fastar i spelet i första, säger Emil Berlin, junioren som fick chansen när Gzim Salihi fick se andra halvlek från läktaren.

Vände och vann

I andra halvlek kom Sävehof ut som ett nytt lag. Hemmalaget närmade sig snabbt och när nordmakedonierna tog timeout tio minuter in i halvleken skiljde bara ett mål mellan lagen.

Strax därefter var Sävehof förbi och skaffade sig några bollars ledning. Men i slutet av matchen kom Rabotnik närmre och i slutminuten var Sävehofs ledning bara ett mål. Rabotnik hade fick en sista chans att kvittera men ett stegfel ställde till det för gästerna och Sävehof kunde spela av matchen och vinna med 25-24.

– Jag vet inte riktigt vad som händer, vi bara kände bara att vi har inget att förlora, det är bara att köra, säger Emil Berlin om vändningen.

Tufft spelschema: "Får skylla oss själva"

Berlin tog chansen när han fick den och noterades för tre mål i matchen.

– Det kändes jävlig kul, det är det man vill. Sen är är Gzim bättre än mig så det är bara att ta chansen när den kommer.

Två matcher och två segrar så här långt i Champions League för Sävehof alltså. Laget har ett tufft spelschema med matcher i både CL och Handbollsligan. Redan på fredag väntar ny match när det är derby mot Önnered.

– Det märks på laget att vi går ner lite i tempo på träningarna och vi är lite slitna. Men får skylla oss själva att vi spelar bra och vinner, säger Emil Berlin som med det tuffa matchandet nog kan se fram emot mer speltid

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.