Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Livet har blivit helt annorlunda"

Michael Apelgren är tillbaka i Sävehof – taggad inför SM-semifinalen mot Ystad. – Med honom får vi ytterligare en dimension i spelet, säger tränaren Mikael Franzén.

En knäskada höll spelmotorn borta från handbollsspel under sju veckor. En tung tid som handlat om rehabträning och han har fått följa många stormatcher från läktaren. Bland annat åttondelsfinalen mot AG Köpenhamn i Champions League. Men det har också varit en härlig tid som han har tillbringat tillsammans med tre månader gamla dottern Isabelle.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Livet har blivit annorlunda sedan hon kom, absolut. Det är väldigt roligt. Jag har inte jobbat så mycket vid sidan av handbollen heller, så man kan väl säga att jag har varit pappaledig.

Vad hittar ni på om dagarna då?

– Haha, jag är väl en lattepappa på stan, vi fikar en del. Hon får hänga med mig på det jag ska göra helt enkelt, jag vill inte sitta och känna mig låst hemma i lägenheten. Blir hon grinig så är det bara att gå hem igen, säger Apelgren.

De kommande veckorna kommer livet handla mycket om handboll igen. 27-åringen var inne och spelade några minuter i fjärde och femte matchen mot IFK Skövde i förra veckan, men är fortfarande lite ”rostig” efter det långa avbräcket.

– Nu är det inte jätteskönt i knäet, men det är inte så lång tid kvar på säsongen. Vi får se om det blir operation senare. Men det är absolut ingen fara, jag kan spela utan problem. Handbollsformen är det värre med, svårt läge att komma in också när varje match gäller asmycket.

– Lite synd att jag inte kunde vara med tidigare, samtidigt är jag tacksam över att jag kan spela nu. Det är de här matcherna som motiverar en.

Sävehof har haft lätt för Ystad under säsongen och vunnit båda matcherna (40–27 hemma och 30–24 i Skåne). Men att det blir en enkel resa mot SM-finalen, det vill inte Apelgren hålla med om.

– Vissa skriver att det blir 3–0 till oss, det fattar jag inte riktigt. Att vinna på bortaplan i ett slutspel är väldigt svårt. Många har åsikter om att Ystad har sett darriga ut, men vi har ju också gått till femte avgörande mot Skövde. Jag räknar personligen med fem matcher.

Ni börjar- och spelar en eventuell avgörande femte match i Ystad, hur ser du på det?

– Det vet jag inte när det hände senast. Det känns speciellt, jag tror det blir väldigt tufft helt enkelt. Men det vore tjänstefel att säga att jag inte tror att vi tar det till slut.

Tränaren Mikael Franzén berättar att truppen är hel och frisk, han har alla spelare tillgängliga inför kvällens match.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.