Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG

Linnea Säreborn redo att fylla Ehrnbrings skor

Önnered tappade stjärnan och lagkaptenen Jessica Ehrnbring efter förra säsongen.
Nu är Linnea Säreborn redo att ta över rollen som ledare i Göteborgslaget.

Det var lite av en bomb som briserade när det stod klart att Önnered tappade lagkaptenen och skyttedrottningen Jessica Ehrnbring – till lokalrivalen BK Heid.

Ett tungt tapp och stora skor som nu istället får fyllas av 23-årige niometersspelaren Linnea Säreborn.

– Det känns jätteroligt. Det är ju såklart ett roligt förtroende, men jag försöker kanske inte lägga så stor vikt vid att ändra på någonting. Jag tänker att jag har blivit vald för den jag är och för hur jag agerar, jag ska väl fortsätta att vara samma Linnea, berättar hon.

Målskyttet kanske Säreborn inte kommer ersätta. Delar av den rollen lär istället Anna Bardis, som kommer från en något undanskymd roll i Höör H65, ta över.

Önnereds nye lagkapten skulle istället beskriva sig lite mer som ett rivjärn på planen.

– Jag sliter mycket. Sen är jag kanske en spelare som syns och hörs mycket. Jag tycker om att spela försvar och kanske inte den mest tekniska handbollen jämt, mer rakt på mål skulle jag säga.

Vad säger du om tappet av Ehrnbring?

– Man skulle ljuga om man inte sa att det är ett stort tapp. Hon har ju varit i föreningen länge och är en fantastisk spelare, både på och vid sidan av planen. Men jag tycker också att vi har fått in bland annat Anna (Bardis) som ska kunna axla den rollen, sen får vi bara hoppas att målskyttet sprids ut på några fler positioner.

"Bara jäkligt redo"

SHE-premiären är redan avklarad för de flesta lagen. Det är endast Önnered och måndagens motståndare, Boden, som ännu inte har fått dra igång säsongen.

Linnea Säreborn har inte hunnit kolla på några av matcherna som spelats, men är minst sagt taggad på att spela.

– Jag är bara jäkligt redo och sugen på att köra igång. Nu har ju alla andra fått spela. Även om jag inte tror att vi kommer få något större besked kring vart vi står så är det väldigt roligt att det drar igång.

Vad kan man vänta sig för Önnered den här säsongen?

– Det är ett Önnered som kommer spela lite annorlunda försvarsspel mot vad man är van vid. Vi har spelat ett väldigt högt försvar tidigare, vilket vi kanske inte kommer ha som utgångsläge i år.

– Sen kommer vi förhoppningsvis se ett Önnered som gör enkla mål i första- och andrafas.

Ovisst premiärmotstånd

Som konstaterat är det gästande Boden som står som första motståndare för säsongen. Norrbottningarna tvingades till kval för att hålla sig kvar i SHE förra säsongen, samtidigt som Önnered spelade slutspelshandboll.

Så, en match göteborgarna bara ska vinna? Nja, det kan bli knepigare än så.

– Har man lite koll på de andra lagen så har man absolut ingen koll på Boden. Det är ett lag som inför varje säsong kommer in med ganska mycket nytt. Jag tänker att det på sätt och vis är positivt att möta dem tidigt på säsongen, för då kanske de inte riktigt har hunnit få ihop det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.