Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Lagkapten Jonathan Edvardsson lämnar Sävehof

Jonathan Edvardsson lämnar Sävehof för tyska Hannover. Enligt uppgifter till GP har landslagsspelaren bestämt sig för att inte förlänga kontraktet med Partilleklubben – något som Sportbladet var först med att rapportera.

År 2021 har varit snällt mot Jonathan Edvardsson. 23-åringen fick debutera i det svenska landslaget under VM i Egypten i januari. Några veckor senare var Sävehofsonen med och tog VM-silver med Sverige.

Just nu leder han dessutom handbollsligans grundserie med sitt Sävehof. Och enligt uppgifter till GP kommer han till sommaren lämna moderklubben och bli utlandsproffs. Enligt uppgifterna väljer mittnian att inte utlösa det optionsår som det finns möjlighet till i kontraktet. I stället är Edvardsson klar för tyska Hannover, där han ska ersätta Alfred Jönsson – även han silverhjälte från VM.

Edvardsson själv är förtegen

Jonathan Edvardsson är själv dock förtegen kring huruvida han är på väg att lämna moderklubben.

– Inga kommentarer, sa han till GP i söndags.

Samma svar ger han Sportbladet.

– Jag vill och kan inte kommentera det, säger han till tidningen.

GP-sporten har också varit i kontakt med Sävehofs sportchef Emil Berggren som inte heller vill kommentera uppgifterna.

Toppar assistligan

Med en match kvar av grundserien toppar Sävehof tabellen på bättre målskillnad än tvåan Malmö.

– Nu börjar det roliga, det är nu det hettar till. Jag gillar den grupp vi har skapat här i Sävehof där vi jobbar tillsammans och har fått till ett bra system och spel ihop med tränarstaben som vi tror stenhårt på, säger Jonathan Edvardsson till Sportbladet.

Sävehofkaptenen Jonathan Edvardsson leder assistligan och är tänkt att spela en avgörande roll när laget går för en ny SM-titel.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.