Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: MATHIAS BERGELD

Kvalade sig kvar i fjol – i år ska Önnered bli bättre

Kval i fjol. I år ska Önnered bli bättre.
Laget siktar på en plats i ingenmansland.
– Vi hör till den klassen, med den truppen vi har, säger tränare Tommy Atterhäll inför premiären borta mot IFK Skövde.

I våras lyckades Önnered kvala sig kvar i Handbollsligan efter vinst mot Skånela. I år hoppas Tommy Atterhälls manskap ta ett kliv uppåt i utvecklingen och slippa undan kvaldramatik.

Klubbens egen målsättning är satt till en tiondeplats.

– Jag tycker själv att det är ett rimligt mål. Vi vill ta steg varje år och jag och Marcus Tobiasson (assisterande tränaren) har fått jobba ganska ostört med gruppen i snart två års tid. Vi har lärt känna varandra och lärt känna laget och hur vi vill spela. Jag tycker att vi tar steg hela tiden. Det, och att det är många nya lag i ligan, gör att det är ett rimligt mål, säger tränare Tommy Atterhäll.

Han tillägger:

– Sedan kommer det bli ett getingbo där nere. Alla kommer slå alla. Men förhoppningsvis är det vi som snor åt oss de där extrapoängen som krävs för att ta oss upp dit vi vill. Vi hör till den klassen – med den truppen vi har. Såpass bra är vi.

"Ser bara möjligheter"

När det gäller spelare in och ut har ruljansen under sommaren inte varit så stor, däremot finns det tapp som är kännbara. Framför allt skyttekungen Daniel Blomgren som har lämnat för Alingsås.

– Det är klart det är ett tapp. Samtidigt har vi unga hungriga, som David Sandberg och Marcus Norrbrink, där bakom. Och vi har fått in Max Santos och Anton Hallbäck, som har sina spetskompetenser och höjer upp statusen i laget.

I fjol inleddes serien med bortamatch mot IFK Kristianstad. Så värst mycket lättare blir det inte i årets öppningsmatch då första prövningen blir IFK Skövde på bortaplan, i ett fullsatt Arena Skövde.

– Jag ser bara möjligheter med den matchen. Vi ska komma in i ligan med ett bra tempo och skaka om lite och visa att vi kan spela handboll på väldigt hög nivå. Det är en bra utmaning att få den direkt.

Till matchen kommer Atterhäll med fullt manskap, undantaget långtidsskadade Carl Lindqvist och Samuel Strömberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.