Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Känslostormen i Sävehof efter guldet

Sportchef Emil Berggren hade svårt att hitta orden. Simon Möller brast ut i gråt när han pratade om sin lagkamrat och lillebror Felix. De gjorde det efter att Sävehofs herrar tog klubbens sjunde SM-guld.
– Det är så jävla stort, säger en tårögd Simon Möller.

Det blev återigen ett guldfirande för Sävehofs herrar. För andra året i följd fick de lyfta SM-pokalen efter ett slutspel. Glädjeruset på spelarna visste inga gränser när de i ring firade i Partille Arena efter seger med 30–27 i den tredje SM-finalen mot IFK Skövde och vann därmed med 3–0 i matcher.

Bredvid ringen stod en sportchef i Emil Berggren och försökte samla känslorna.

– Först så vill man andas lite sen så vill man bara se folk vara glada. Sen vill jag vara glad själv men det kommer sen.

Hur mycket betyder det här för dig personligen som sportchef?

– Jag är sjukt stolt och glad över att Micke (Michael Apelgren, tränare) och Linus (Ekman, assisterande) har fått i ordning på det så fort. Att killarna har jobbat så jävla hårt och harmonin i den här gruppen är så jävla bra. Det här är ett kvitto på att de grupper som mår bra presterar. Personligheterna – jag unnar dem det så mycket. De har jobbat så hårt för att få ihop en dynamik. Det är fantastiskt.

LÄS MER: Sävehof blåste övriga Handbollssverige av banan

Högersexan Sebastian Karlssons glädje gick också att ta på. Han var så exalterad att han höll på att missa guldbilden med laget. Men av en fullt rimlig anledning.

– Jag var tvungen att kyssa min flickvän. Hon har en stor del i det här också.

Varför vinner ni?

– Jag tycker att vi är ett bättre handbollslag. Så enkelt är det ibland.

För två år sedan fanns han med i laguppställningen också. Då skrällde Sävehof. Nu var de favoriter.

– Seriesegrare och 9–0 i matcher i slutspelet – då är det ingen överraskning. Vi har gått in med att vi är favoriter och det finns en charm i det också. Det var annorlunda men det är minst lika skönt. Men det är klart att det var en annan eufori känsla när vi slutade sjua – då planerade min mamma in pappas 60 års-fest och sa att: ”Ni kommer ändå inte gå till SM-final”. Den saken är lite skönare så sett. Men vafan… Man tröttnar ju inte på att vinna.

LÄS MER: Så bra har spelarna i Sävehof varit under säsongen

Hur bra är du på festen nu då – i den mån ni kan festa?

– Ifall det blir fest så är jag bäst.

Från sjuk i soffan till guldhjälte

En av matchens allra främsta med sina sju mål var den oväntade målskytten Christoffer Brännberger. Han som missat stora delar av säsongen på grund av att han legat sjuk i sviterna av covid-19.

– Det är helt otroligt. Jag kan inte tro att det är sant nästan! Trots att jag suttit hemma och föreställt mig detta hemma och målat upp scenariot med SM-bucklan så går det inte att ta in.

LÄS MER: Lasse Kronérs jubel efter SM-guldet: ”Sävehof är en magisk förening”

Nästa säsong spelar han i Önnereds HK och kommer få möta sina nuvarande guldkamrater.

– Det är så här man vill avsluta. Nu får man hoppas att de kommer ihåg en. Det kommer de göra för jag kommer möta dem nästa år.

Och då kommer du smälla på?

– Det lovar jag att jag ska göra.

Stolta storebrodern Simon Möller

En av de som var mest rörda på banan efter guldet var Simon Möller som tillsammans med sin bror Felix fick hänga guldmedalj runt nacken. När han pratar om sin bror brast det för Simon samtidigt som han tittade på brorsan krama om pappa Peter Möller, tidigare guldhjälte med Sävehof.

– Att se sin bror här alltså... Det är så jävla stort.

Simon Möller (Höger) tillsammans med brodern Felix och pappa Peter. Bild: MATHIAS BERGELD
Simon Möller (Höger) tillsammans med brodern Felix och pappa Peter. Bild: MATHIAS BERGELD

Simon hulkar sig i gråt.

– Man har vuxit upp ihop och… Han är så jävla bra. Det är helt sjukt. Det är så stort att se honom så här lång och mycket bättre skägg än mig. Han har varit så jävla viktig för oss. Och han har också vuxit till en väldigt fin människa.

Hur mycket betyder detta guldet för dig då?

– Allt. Man spelar handboll för att vinna och att stå här är så fett, avslutar Simon Möller.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.