Johanna Bundsen.
Johanna Bundsen. Bild: PETTER ARVIDSON

Johanna Bundsen lämnar Sävehof – klar för tysk klubb

Sävehofs och landslagets målvakt lämnar Sävehof. Hon kommer efter säsongen att fortsätta karriären utomlands, i Tyskland.
– Jag vill tacka Sävehof för ytterligare två väldigt bra år, säger hon.

ANNONS
|

Johanna Bundsen var en starkt bidragande orsak till att Sverige lämnade gruppspelet i handbolls-VM obesegrade. Nu står det klart att målvakten lämnar Sävehof för ett utlandsäventyr.

– Jag vill tacka Sävehof för ytterligare två väldigt bra år. Jag har haft möjlighet att utvecklats både som spelare och person. En fantastisk klubb som ligger mig varmt om hjärtat, säger Johanna Bundsen till klubbens hemsida.

Sportchefen i klubben Jonathan Stenbäcken hyllar målvakten i en kommentar:

– Johanna som de senaste två säsongerna varit tongivande såväl i vårt lag som i landslaget, kommer nästa säsong göra ett nytt utlandsäventyr. Johanna är inne på sin 11:e säsong i Sävehof. Hon är ett superproffs i allt det hon gör och en stor förebild, såväl för de äldre och yngre i klubben. Vi önskar henne lycka till i sin kommande klubb, säger han.

ANNONS

Bundsen har en diger meritlista som bland annat innehåller nio SM-guld med Sävehof och EM-brons med landslaget. Hon kommer att spela klart säsongen med Partilleklubben och har alltså chansen till ytterligare ett SM-guld.

Det är inte första gången Johanna Bundsen lämnar Sverige som handbollsproffs. Mellan 2017 och 2022 representerade hon København Håndbold.

Klar för tyska mästarna

Ny klubbadress blir den tyska klubben SG BBM Bietigheim, som vunnit den tyska ligan de senaste två åren. Där blir hon klubbkamrat med landslagskollegan Sofia Hvenfelt.

– Jag ser verkligen fram emot ett nytt äventyr med Bietigheim och att ta nästa steg i min karriär. Ett lag som spelar i Champions League, har stora ambitioner och alltid strävar efter titlar tilltalar mig och det är ett projekt som jag inte kunde tacka nej till, säger Bundsen till den tyska klubbens hemsida.

Lagets tränare Jakob Vestergaard:

– Johanna har varit en av de bästa målvakterna i Europa i flera år. Vi är mycket glada över att vi kunde övertyga henne om vårt övergripande koncept. Det är en sportslig och mänsklig tillgång inte bara för oss utan för hela ligan.

LÄS MER:Johanna Bundsen matchens spelare: "Allt stämde"

LÄS MER:Bundsen sågar sig själv efter förlusten

LÄS MER:Svenska spelarna i tårar efter medaljmissen

ANNONS