Jim Gottfridsson svarar på Aron Palmarssons utspel inför Sverige–Island

Inför mötet mellan Sverige och Islands vrids temperaturen upp.
– Jag skulle satsa på mig själv och vårt lag, säger Islands Aron Palmarsson.
– Jag håller oss högre, svarar Jim Gottfridsson.

ANNONS
|

Sverige har skött sig klanderfritt under VM. Visst, den som verkligen letade kunde hitta embryon till frågetecken i anfallsspelet under de två första matcherna, men när det verkligen betytt någonting har det inte funnits mycket att anmärka på.

Ett tydligt exempel är mötet med Ungern. Sverige kontrollerade matchen och ryckte sedan ifrån på slutet.

Om det var det första blågula testet inför ett eventuellt slutspel går det nästan att kalla fredagens match mot Island för sluttestet. Vinner Island pekar allting på att islänningarna också vinner mellanrundan – vinner Sverige säkrar svenskarna segern i mellanrundan.

– Det är målet. Nu har vi fyra raka segrar, det känns bra och vi har spelar bra handboll. Vi hoppas kunna avgöra mot Island, vilket vi vet kommer bli en väldigt svår uppgift. Det kommer bli 60 minuters hårt jobb – men det är också möjligt, säger Jim Gottfridsson.

ANNONS

”Säkra på vår sak”

Island har av många målats upp som en outsider till guldet, någonting som skvallrar om lagets kvalitet. Än så länge har man också imponerat i VM – men trots det är man två poäng efter Sverige i tabellen. Detta efter att ha säckat ihop i slutet på gruppspelsmötet med Ungern.

– Jag tycker att vi har spelat 20 dåliga minuter i turneringen och det är helt enkelt 20 minuter för många, säger den isländske storstjärnan Aron Palmarsson.

Men prestationerna sedan dess ger laget anledning att tro på det i mötet med Sverige.

– Vi pratar om hemmanationen, den europeiska mästaren, men vi fruktar ingen. Vi visste redan innan turneringen att vi förmodligen skulle få dem i mellanrundan och vårt tankesätt är att ta oss an matcher och vinna dem. Vi är självsäkra, väldigt självsäkra, i vårt lag nu för att komma till den matchen och ta två poäng, säger Palmarsson.

Vilka är favoriter?

– Jag skulle satsa på mig själv och vårt lag.

Det får Gottfridsson svara på.

– Det visar på att de är säkra på sin sak. Det är väl ingenting mer med det, vi är lika säkra på vår sak. Vi kan vinna mot Island, vi kan lika gärna förlora om vi inte är på tårna. Sedan om Arnor tycker så tycker han så, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Han får betta på vem han vill, jag brukar inte betta alls. Jag håller oss högre med vårt hemmastöd som visat sig vara fantastiskt här i Scandinavium. Jag tror att det kommer vara en väldigt bra match för handbollsögat, oavsett om du är jätteintresserad eller inte intresserad alls tror jag att det kommer bli en fest. Oavsett om du är i Scandinavium eller sitter framför tv:n.

Matchen spelas 20:30 på fredagen.

Är lagkamrat med svenska VM-spelarna

Aron Palmarsson har ett ruskigt cv. 32-åringen har bland annat spelat i Kiel, Veszprem och Barcelona.

Sedan 2021 tillhör han danska Ålborg – där han är lagkamrat med de svenska VM-stjärnorna Felix Claar och Lukas Sandell.

– Jag pratar inte med dem (på hotellet där lagen bor), säger Palmarsson först gravallvarligt.

Sedan spricker han upp.

– Nej, såklart har vi sagt hej och pratat lite. Det är mina vänner. Det är kul att se dem, säger han.

LÄS MER:Sveriges drömsits – vinner mellanrundan vid seger mot Island

LÄS MER:Sverige klarade första testet – när Andreas Palicka var tillbaka

LÄS MER:Timmarna som blir viktiga för Sverige i handbolls-VM

ANNONS