Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Heids Jessica Ehrnbring har valt att avsluta handbollskarriären Bild: AVDO BILKANOVIC
Heids Jessica Ehrnbring har valt att avsluta handbollskarriären Bild: AVDO BILKANOVIC

Jessica Ehrnbring avslutar karriären

Jessica Ehrnbring, 31, avslutar karriären.
Det meddelar Heids lagkapten på klubbens hemsida.
– Handbollen har gett mig fantastiskt mycket, säger hon.

Karriären inleddes i talangfabriken Kärra innan flyttlasset, 2014, gick till Önnered. Väl där växte niometersskytten ut till att bli lagets kanske absolut viktigaste spelare.

Inför den gångna säsongen valde Jessica Ehrnbring att dra vidare i karriären – även om hon inte flyttade så långt. Niometersskytten skrev på ett ettårs-kontrakt med BK Heid, med en option på ytterligare ett år.

– Det var inget lätt beslut att lämna Önnered för en lokalkonkurrent, men jag har alltid velat ha CK (Christer Karlsson) som tränare, sa hon då.

Nu står det klart att 31-åringen inte väljer att utnyttja sitt optionsår med BK Heid. Istället väljer hon att lägga limburken på hyllan och lägga av.

– Handbollen har gett mig fantastiskt mycket, men allt har sin tid, det är dags för mig att gå vidare i livet, säger Ehnrbring på Heids hemsida.

Ytterligare en stjärna slutar

Sedan tidigare har även Elin Hallagård berättat att hon väljer att avsluta karriären.

– Det är fortfarande roligt att spela, men nu närmar det sig slutet. Jag ser fram emot när det är över, men jag ska också försöka njuta av de sista matcherna, berättade hon i en intervju med GP.

Heids tränare och sportchef Christer "CK" Karlsson om stjärnornas besked:

– Att Jessica och Elin lämnar truppen är förstås två tunga förluster för BK Heid och för ligan. Det har varit en ära att få jobba tillsammans med dem. Förutom att båda är fantastiska handbollsspelare är Jessica och Elin i sin inställning hundraprocentiga föredömen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.