IK Sävehof hade matchboll – föll mot Skuru

IK Sävehof lyckades inte säkra finalplatsen. Partilledamerna åkte på säsongens andra förlust och föll mot Skuru med 23-24.

|

IK Sävehofs har varit dominanta under säsongen och inför tisdagens möte hade Partilledamerna endast förlorat en match.

Men så plötsligt, i den tredje semifinalen mot Skuru, kom säsongens andra nederlag.

Matchen, som skulle bli en riktig rysare, inleddes med en klassisk målvaktsduell.

I Sävehofs ringhörna var det Johanna Bundsen som var den stora briljanten. Målvaktsstjärnan bjöd på flera riktigt tunga räddningar, men förlorade trots detta kampen under de första 30 minuterna.

För Skurus motsvarighet var nämligen snäppet vassare. Josephine Nordström Olsen lyckades hålla kvar sitt Skuru i matchen och gick in i pausvilan med över 52 i räddningsprocent.

Partilledamerna gick in i pausvilan med en tremålsledning, men var inte helt tillfreds med spelet.

– Ganska högt tempo, det känns lite svårt att komma in i matchen. Vi har haft lite problem med uppställda spelet i början, jag tycker att vi får lite mer flyt i slutet av halvleken. Det är lite trevande, säger Nina Koppang till C More i paus.

Skuru kom tillbaka

Ledningen i paus innebar ett trendbrott för Sävehof som har varit underläge efter den första halvleken i de två tidigare semifinalerna.

– Vi ska inte känna att vi har ledningen. Det är en ny halvlek och vi vet att de kan ta igen, precis som vi har gjort i de tidigare matcherna, säger Koppang.

Känslan av att ha en ledningen, ja den försvann tämligen omgående. Skuru öppnade upp starkt i den andra halvleken och efter knappt tio minuter spelade stod det 16 lika.

Sävehof valde då att ta timeout, ett beslut som gav omedelbar effekt. Kort därefter bjöd hemmalaget på ett ryck och tog ledningen med tre bollar.

Sävehof föll efter stor dramatik

Men med allt att vinna och inget att förlora vaknade Skuru återigen till liv och kunde återta ledningen, med fyra minuter kvar att spela, när Isabel van Kerkvoorde satte sitt sjunde mål för matchen.

Sävehof tvingades till ny timeout och laddade om för en riktigt rafflande avslutning. Båda lagen var jämsides med 23 lika med mindre än minuten kvar att spela när van Kerkvoorde gav Skuru ledningen – och avgjorde matchen.

Därmed är semifinalserien fortsatt vid liv och match fyra kommer att spelas i Nacka på fredag.

– Den matchen kommer bli tajt och vi kommer att vara riktigt laddade inför den, säger Olivia Mellegård till C More.