Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Ida Lagerbon lämnar Sävehof

Hon är en av lagets viktigaste spelare – men efter säsongen lämnar Ida Lagerbon Sävehof. Flyttlasset går till Frankrike.

Danskan är inne på sin andra säsong med Partilleklubben som nu kommer att bli hennes sista. Danskan Ida Lagerbon lämnar IK Sävehof för en fransk klubb.

– Jag är glad och stolt över att ha vara en del av IK Sävehof. IK Sävehof är en familjär och professionell klubb med en bra träningskultur. Jag har haft bra möjligheter att växa och utvecklas som både spelare och människa. Till sommaren lämnar jag klubben för franska ligan där nya utmaningar och upplevelser väntar. Innan jag lämnar ska jag vara med och bidra till att vi avslutar säsongen på bästa möjliga sätt. Jag hoppas att mitt sista minne från IK Sävehof blir SM-guld, säger Ida Lagerbon till Sävehofs hemsida.

LÄS MER: Jonathan Edvardsson i Sävehof jagas av utländska klubbar

LÄS MER: Sävehof om Isabelle Gulldén: ”Vi är alltid intresserade – det vet hon”

LÄS MER: Simon och Felix följer pappa Peter – det här är familjen Möller

Vilken klubb har inte kommunicerats ännu. Klart är dock att Sävehofs sportchef Emil Berggren har varit nöjd med det han sett från 22-åringen under hennes tid i klubben.

– Ida kom till oss från Danmark som en lite okänd spelare för oss svenskar. Hon visade dock direkt, trots sin unga ålder, att hon spelade moget med fart och hon tog direkt en stor roll. Hon vann vår interna skytteliga i Champions League förra året och i SHE såg hon lika vass ut. Ida tar alltid i allt hon kan och har en proffsig inställning till sin idrott. Vi kommer sakna dig Ida. Lycka till i Frankrike, säger Emil Berggren.

Sävehof körde över Kungälvs HK i SHE under onsdagskvällen och vann med 35–23. Ida Lagerbon gjorde fyra mål.

LÄS MER: Jamina Roberts succé efter svåra halvåret

Sävehof ligger trea i SHE, fyra poäng bakom Höör och Skuru med en amtch mindre spelad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.