Heid värvar Sävehofs stjärna

Hon har skördat stora framgångar i Sävehof – men årets säsong blir hennes sista i klubben. Till nästa säsong flyttar Elin Hallagård tillbaka till BK Heid.

ANNONS
|

Hon har funderat på om hon skulle fortsätta karriären eller lägga av. Nu har Sävehofs Elin Hallagård fattat ett beslut.

Det landade inte i något av alternativen.

I stället väljer 30-åringen att skifta klubb och återvända till BK Heid, klubben hon representerade 2009–2012, det meddelar Heid i ett pressmeddelande.

Hallagård, som under sina år i Partille har vunnit fem SM-guld och fått chansen att spela i Champions League, menar att en viktig faktor för hennes beslut är att Heid till nästa säsong tränas av Christer "CK" Karlsson.

– När vi mötte Heid i SHE fick jag lite påstötningar från gamla bekanta i klubben att komma tillbaka. Jag började fundera allt mer på att det kunde vara kul och när CK (Christer Karlsson) presenterades som ny tränare för Heid var det inget svårt beslut att fatta, säger hon i pressmeddelandet.

ANNONS

"En tränare som betytt mycket"

Just "CK" var tränare i klubben senast mittnian spelade för Heid.

– Det är en tränare som betytt mycket för min utveckling och som jag känner mig trygg med, säger hon.

Utöver framgångarna i Sävehof har Hallagård också färska meriter från landslagsspel då hon i vintras blixtinkallades till den svenska EM-truppen mitt under pågående mästerskap.

Det är med andra ord en meriterad spelare som de rödsvarta får in.

– Elin är en spelare som förstärker vilket lag som helst i Sverige. Med hennes enorma kapacitet och erfarenheter får vi dessutom en spelare som kan visa vägen och sätta nivån för våra yngre tjejer, säger Heids ordförande Olle Fogelin.

ANNONS