Heid skrällde mot Skuru och kvitterade i kvartsfinalen

Heid bjuder upp till dans i slutspelet.
Under onsdagen stod göteborgarna för en praktskräll, besegrade Skuru med 26–24 och kvitterade i kvartsfinalserien.
– Det är jättesjukt, säger Rebecka Karlsson.

ANNONS
|

22 poäng.

Det var vad som skiljde lagen åt i grundserien där Skuru slutade etta och Heid, med en poängs marginal, knep sista slutspelsplatsen. Lägg därtill en solklar 29–20-seger i den första kvartsfinalen lagen emellan.

Där och då var det nog inte många som trodde att Heid skulle ha en suck.

Men mycket har hänt sedan lagen inledde slutspelet för tio dagar sedan.

Skurus bästa spelare Ulrika Olsson har valt att bryta kontraktet. Hon berättade då att klubben inte ska velat förlänga kontraktet då hon kanske skulle vilja skaffa barn inom en snar framtid. Skuru IK delar dock inte Olssons bild.

ANNONS

– Den som fört spelarsamtalet förnekar bestämt att han angett de skäl som Ulrika Olsson gör gällande. Ord står mot ord, men vi säger med det inte att Ulrika Olsson ljuger. Det som händer nu är att det håller på att etableras en sanning om vad som hänt, där har vi olika syn. Det som är sant är att vi har ett havererat spelarsamtal, säger klubbens ordförande Jonas Johansson.

LÄS MER:Ulrika Olsson bryter kontraktet med Skuru IK

LÄS MER:Jamina Roberts stöttar Ulrika Olsson efter chocken

Nyheten om Olssons frånvaro förändrade snacket inför lagens andra möte.

– Det är klart att vi har pratat mycket om det, men samtidigt har Skuru fler bra spelare. Så vi har ändå valt att att fokusera väldigt mycket på oss själva och inte lägga allt för mycket fokus på det. Sen är det klart att vi haft lite idéer kring vad vi kan göra i stället, berättar Heids Rebecka Karlsson.

LÄS MER:Önnered segrade i jämnt kvalderby mot Kungälv

Heid skrällde efter imponerande insats

Om det var Ulrika Olssons frånvaro eller Heids revanschlusta som ledde till onsdagens resultat är svårt att säkert slå fast. Men en skräll, det blev det.

Heid lyckades kväva Skurus offensiv hade mer eller mindre ledningen genom hela matchen som man till slut vann med 26–24.

– Ja vad säger man? Vi pratade hela veckan om att vi ska tro på oss själva och lagt upp en plan, det syntes i dag att vi var revanschsugna och alla höjde sig ett snäppt.

ANNONS

Hur är det att gå in i en serie mot en så tydlig favorit?

– Man vet ju att en sådan kvartsfinal ska bli tuff och att det krävs att alla ska komma upp på sin högsta nivå för att det ska gå.

LÄS MER:Ny seger för Sävehof mot Önnered – nära semifinal

Krävs ytterligare två starka insatser

Nu är det alltså kvitterat i kvartsfinalen. Det står 1–1 mellan Skuru och Heid.

Göteborgarna är medvetna om att det kommer krävas ytterligare två insatser likt onsdagens för att man ska kunna fullborda skrällen.

– Vi får tro att vi har två sådana matcher till i oss, det är den inställningen vi får få in med. Ingenting är klart och vi måste vara minst lika taggade inför nästa match.

Texten uppdaterades 25/3 med kommentar från Skuru IK som Ulrika Olsson.

LÄS MER:Fabian Norsten fick skott i ansiktet – blev viral

ANNONS