Han vill sno guldet från ex-laget

ANNONS
|

Aren är uppvuxen i Eskilstuna, fostrad i HK Eskil, men kunde mycket väl ha spelat SM-final mot Guif om åren i Sävehof blivit annorlunda. Då var han en ung och lovande mittnia, trivdes med det mesta, men ...

- Jag kände mig inte alls åsidosatt eller ratad på något vis i Sävehof. Jag trivdes kanonbra med killarna i laget och blev väldigt väl bemött, men kom inte överens med tränaren (Rustan Lundbäck), säger Aren och fortsätter:

- Janne Ekman (assisterande i Guif) kom till Göteborg och träffade mig och berättade att något bra var på gång i Eskilstuna. Jag blev sugen och det kändes naturligt att återvända till hemstaden.

ANNONS

Tre säsonger senare ångrar han verkligen inte valet och han har skolats om till vänsternia. Ett lyckat drag av tränaren Kristjan Andrésson. Den senaste säsongen har Tobias Arens skytte blivit så omtalat att en del tycker att 22-åringen borde få chansen i blågult.

- Man skaffar sig rutin, blir äldre och på så sätt bättre, men så bra som det framställs vet jag inte om jag kan hålla med om. Jag tycker fortfarande att jag betydligt mer som jag måste visa.

Guif har inga SM-guld på meritlistan, senaste finalen var 2009, när de förlorade en tät och stenhård fajt mot Alingsås uppe i Globen. I Eskilstuna börjar febern höjas, förväntningarna och längtan är stor.

- Jimmy Jansson har blivit synonym med Guif efter alla hans år i laget, han är riktigt stor här uppe. Jag tror att alla drömmer om att få se honom bli den förste Guifaren som får lyfta SM-bucklan. Han är verkligen värd det, det kan jag hålla med om.

Guif saknar några kilo och centimeter jämfört med Sävehof, men Aren menar att det är något de kan kompensera med snabbhet och finess. Och sammanhållning.

- Jag tror inte något lag har en starkare laganda. Alla i laget känner sig delaktiga oavsett roll och ålder. Vi är unga och hungriga, gillar att visa känslor, på det sättet har vi fått med oss Eskilstuna-publiken och det hjälper oss att tända den där glöden vi kan få fram.

ANNONS

Din syn på Sävehof som finalmotstånd?

- Ett fysiskt och tufft lag, stora, starka spelare som gillar att smälla på. Det gör ont att möta Sävehof, jag tror att man beskriver det bäst så.

ANNONS