Hampus Wanne ställs mot lagkamraten Dika Mem

Dika Mem är Frankrikes storstjärna – och lagkamrat med Hampus Wanne.
Nu ställs de mot varandra i en glödhet VM-semifinal.
– Han tillför en X-faktor, säger svenskstjärnan.

ANNONS
|

Som de flesta intervjuer i dagarna inleder den med Hampus Wanne med frågor om Jim Gottfridsson, som åkt på en fraktur i vänsterhanden och missar den resterande delen av VM.

– Framförallt tycker jag synd om personen Jim. Jag vet hur länge han har sett fram emot det här. Jag är rätt nära vän med honom och jag såg på honom i går att han var knäckt av det här, säger Wanne.

När det nu väntar en semifinal mot Frankrike säger vänstersexan att man kommer spela för Gottfridsson.

– Ja, självklart. Jag är rätt säker på att Jim kommer ha ett finger med i spelet här. Även om han inte kan vara med på banan har han ett fantastiskt handbollstänk. Jim har säkert redan kollat på något klipp på Frankrike för att hitta några svagheter, säger Wanne.

ANNONS

Han har alltså en vän skadad – men i semin stöter han på ett gäng som är redo att fajtas. Sedan flytten till Barcelona har han blivit lagkamrat med den franska landslagstrion Dika Mem, Ludovic Fabregas och Melvyn Richardson.

– De är världsklasspelare alla tre. Framförallt tycker jag att Dika har någonting som ingen annan handbollsspelare har med sin fysik och spelintelligens. Ludovic är alltid bra, både framåt och bakåt. Melwin kan bara explodera, säger han.

”Kommer bli kul att träffas”

Även om alla är världsstjärnor sticker Mem ut en aning. Högernian är en av världens absolut bästa spelare.

– Han tillför en X-faktor. Den känslan jag har haft när jag har spelat med honom har varit att även om det är jämt känner man att ”vi har fortfarande Dika och det är fortfarande en kvart kvar”. Det tillför han, säger Wanne.

Han öppnar dessutom för att ge råd om sina klubbkamrater till det svenska laget.

– Jo, det är klart. Samtidigt känner alla varandra hyfsat väl eftersom vi spelar mot varandra i Champions League och ligorna varje vecka. Så många hemligheter finns det egentligen inte att berätta.

Wanne är har ännu inte skickat några gliringar till fransktrion men slår fast:

– Det kommer bli kul att träffa dem såklart.

ANNONS

Vad gäller laget som helhet har Wanne blandade minnen från att möta Frankrike i en mästerskapssemifinal. Visst, Sverige har vunnit båda de senaste, och Wanne gjorde hela elva mål i mötet i VM 2021 – samtidigt missade han EM-semifinalen till följd av ett positivt covidtest.

Nu är det en ny match som gäller.

– Vi har haft bra träff på dem de senaste gångerna, samtidigt är Frankrike den bästa handbollsnationen sett över de senaste 15 åren. Jag hoppas på en bra handbollsmatch.

Semifinalen kastas igång klockan 21:00.

LÄS MER:Gottfridsson om skadan som sätter stopp för VM-drömmen: ”Var jätteledsen i natt”

LÄS MER:Felix Claar ska ersätta Jim Gottfridsson i VM

LÄS MER:Olle Forsell Schefverts sambo är gravid – kan lämna mitt i VM

ANNONS