Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Hallagård kan göra sin sista bortamatch – i gamla hemmaborgen

Elin Hallagård återvänder till Partille arena.
Om Heid missar slutspel blir återkomsten i gamla hemmaborgen hennes sista bortamatch för säsongen – och i karriären.
– Jag ska försöka njuta, säger Hallagård som bekräftar att hon slutar efter säsongen, men som hoppas att hon ska få vara med om ett sista slutspel innan allt är över.

I sju år var hon en nyckelfigur i Sävehof och radade upp SM-titlar med gulsvart. På torsdagskvällen är Elin Hallagård tillbaka i Partille arena som motståndare och stjärna i BK Heid.

– Det blir lite annorlunda att gå in där och inte göra det som Sävehof-spelare. Att gå in i ett annat omklädningsrum, det blir konstigt, säger Hallagård, som har mött sitt gamla gäng en gång sedan avskedet.

Tidigt i höstas ställdes lagen mot varandra i Heidhallen. Då var det en nervös mittnia som förberedde sig för match.

Nu känner hon sig mer lugn.

– Då var det jättejobbigt. Då var jag supernervös hela dagen innan matchen. Nu känns det mer ... det är vad det är. De är bra, men vi försöker alltid tänka att vi har en chans.

"Får försöka fjäska"

Att matchen är viktig för BK Heid är ingen överdrift. Laget ligger på sjunde plats i tabellen med två omgångar kvar. Slutspel är således inom räckhåll men en plats i kvartsfinalspelet är långtifrån säkrad. Ett koppel lag, med rivalerna Önnered, Kungälv och Skövde jagar nämligen precis bakom.

För Sävehofs del betyder matchen däremot inte lika mycket. Det är redan klart att mästarna slutar trea i tabellen.

Elin Hallagård räknar trots de förutsättningarna med en tuff match där Sävehof inte viker ner sig.

– Jag får en känsla av att de är rätt revanschsugna efter att de har förlorat och spelat lite sämre än vad de hade hoppats på. Så jag tror inte att de ställer ut skorna på något sätt, säger hon innan hon flikar in:

– Men det gäller som sagt ingenting för dem. Jag skulle kunna försöka fjäska in mig innan matchen och fråga om de skulle kunna lägga sig? För min skull. Jag har ändå varit där i sju år. Vi får se, jag ska göra ett försök, säger hon och skrattar.

Som om det inte vore nog med att matchen är viktig för Heid och att det blir en återkomst för Elin Hallagård så kan derbyt också bli den sista bortamatchen som 31-åringen gör, inte bara för säsongen, utan i karriären.

Missar Heid slutspel blir mötet med Sävehof och slutomgångens hemmamatch mot Skövde det sista hon gör på handbollsplanen.

Slutar efter säsongen

För efter den här säsongen är det slut.

Då är Elin Hallagård färdig.

– Det är fortfarande roligt att spela, men nu närmar det sig slutet. Jag ser fram emot när det är över, men jag ska också försöka njuta av de sista matcherna.

Hon hoppas dock att det ska bli några fler matcher än de två återstående grundserieomgångarna innan hon checkar ut.

Ett gott slut menar hon hade varit att få vara med och ta Heid till slutspel. Det var lagets målsättning inför seriestart. Det har inte ändrats.

– Att vi har chans till slutspel är vi jättenöjda med. Det känns bra. Sedan finns det matcher under säsongen vi borde ha vunnit, men det finns det alltid i alla lag, utom möjligtvis ett par år i Sävehof där vi aldrig förlorade.

Vad tycker du talar för att ni lyckas nå dit?

– Vi har gjort bra matcher mot både Sävehof och Skövde (väntar i sista omgången). Tar vi två poäng till är det troligtvis klart. Så chanserna till att nå slutspel är stora. Vi har det i våra egna händer och behöver inte förlita oss på massa andra resultat. Sedan är det jättesvårt att vinna mot Sävehof, men det är inte omöjligt.

Matchen mellan Sävehof och BK Heid har avkast 18.00.

Efter derbyt spelar också Sävehofs herrar match mot IFK Skövde. Det här under en kväll då Partilleklubben bjuder in till så kallad Enkronasmatch, vilket innebär fri entré för alla åskådare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.