Genombrottet: Doldisen har glänst under EM

ANNONS
|

Hemma-EM har varit en bergochdalbana för det svenska landslaget. En strålande insats mot Spanien i premiären har följts upp av mer svajiga prestationer. Senast mot Nederländerna blev det en blytung förlust med 30-33.

För Johanna Westberg har det dock varit mest uppåt. Mot Slovenien i det första gruppspelet stod niometersspelaren för ett starkt inhopp och mot Nederländerna var hon tillsammans med storstjärnan Isabelle Gulldén den som långa stunder bar det svenska anfallsspelet.

– Jag får nog säga att det var min bästa landskamp. Det klaffade verkligen. Det är en väldigt skön känsla att ha, att nästan oavsett vad man gör så går bollen in.

ANNONS

Fått förtroende

Sju mål och flera vassa aktioner vittnar om god form och ett självförtroende på topp.

Anledningen till framgången?

– Det är en kombination av förtroende från ledarna och mitt eget självförtroende, det gör att jag vågar göra det jag vill.

Westberg har ett mästerskap på cv:t sedan tidigare. I OS senast var hon dock utanför truppen och när hon tidigare har fått vara med i landslaget har det mestadels handlat om att vara reserv.

– Jag har en del landskamper, men jag har inte spelat så mycket tidigare. Nu vågar jag tro på det jag är bra på, det är inte så lätt att göra det när du har väldigt mycket minuter på bänken.

"Går mer rakt på"

Är det något särskilt i ditt spel som du känner att du har förbättrat?

– Jag har kanske blivit lite mer direkt i mitt spel. Jag går lite mer rakt på.

Men trots superformen ser inte Johanna Westberg sig som det givna förstavalet på vänsternio.

– Nej, det tycker jag inte. Jamina gjorde det jättebra mot Frankrike i OS, så det kanske är mest rätt att hon startar när vi möter dem? Och Jenny kommer också komma tillbaka. Hon var kanske inte så lyckosam mot Nederländerna, men har gjort det väldigt bra tidigare i turneringen. Det är lite vem som har dagen som ska avgöra tycker jag.

ANNONS
ANNONS