Göteborgsprofilerna inför slutspelet i SHE

Grundserien är över och SHE går in i slutspelsfasen. GP har pratat med tre nyckelspelare i Göteborgsklubbarna som nu ska slåss om guldet.
– Jag tror att det kommer att smälla en hel del, säger Sävehofs lagkapten Linnea Pettersson.

ANNONS
|

SM-slutspelet påbörjas bara några dagar efter att den 22:a och sista omgången i grundserien avslutades.

Åtta lag och fyra kvartsfinalserier med minst tre matcher vardera stundar.

Den första matchomgången börjar på fredagen och fortsätter under helgen.

Heid får möta seriesegrarna Skuru

Efter sin bästa säsong hittills möter Rebecka Karlsson, tillsammans med sitt BK Heid, seriesegrarna Skuru IK på söndag.

Laget tilldelades den sista slutspelsplatsen efter att Lugi förlorat borta mot Höör.

Skytten och spelmotorn Karlsson slutade fyra i den totala skytteligan.

– När jag bytte till Heid så hade jag inte så höga förväntningar på mig själv. Sedan så har jag fått väldigt mycket förtroende och lite fria tyglar.

ANNONS

Hur ser du på era chanser mot Skuru?

– Det är alltid tuffa matcher mot Skuru, det är ett riktigt bra handbollslag, så är det ju och det vet vi om. Men jag tror att det blir viktigt att vi ändå vågar tro på oss själva och inte bestämmer oss innan.

– Jag tror att det är viktigt att vi står bra bakåt och har ett bra försvarsspel, så att de inte får sina lätta mål.

Ladda om och ladda upp. Sista seriematchen för BK Heid spelades på tisdagen och slutade med en tung förlust mot topplaget Sävehof.

– Nu är det ganska tätt inpå sista seriematchen ändå som det drar igång. Så vi är inne i det nu, så det känns bra. Vi har två träningar nu innan, och får prata ihop oss lite.

Sävehof mot Önnered – derbykänsla flera gånger om

Tidigare i år meddelade Önnereds lagkapten att hon stannar ännu en säsong.

Efter att laget slutat på en sjundeplats hoppas Linnea Säreborn på att kunna bidra till en ännu bättre slutspelsplacering nästa år.

– Nu är säsongen inte på något sätt slut än, men vi har inte riktigt presterat det vi ville under vårsäsongen och därför så känns det skönt att veta att jag har i alla fall ett år till där man förhoppningsvis kan vara med och bidra till ett stabilt slutspelslag.

ANNONS

Under fredagen möter de Sävehof i en första kvartsfinal.

Den sista grundseriematchen slutade med förlust.

– Slutspel är det man har gått hela säsongen för och sen att det blev Sävehof, det är klart att vi vet att det här kommer att bli en otroligt tuff uppgift och att vi kommer att behöva prestera på vårt absoluta max i flera matcher.

Som lagets hjärta och lungor har Linnea Säreborn en viktigt roll i att stoppa Partillelagets målförsök genom sitt starka försvarsspel.

– Som med alla andra matcher egentligen – jag ska framförallt allt försöka bidra bakåt så mycket jag orkar och kan och framåt så kommer det att krävas ett uppoffrande spel och att man vågar mycket.

Vilka är motståndarnas främsta styrkor som kan ställa till det för er?

– Det genererar mycket omställningar och snabba kantspringare som gör mycket mål i första fas och även duktiga i andra fas.

LÄS MER:Här är årets SHE-lag i Göteborgsregionen

Sista slutspelet innan flytten

En av grundpelarna i Sävehof är Linnea Pettersson, som nu meddelat att hon efter slutspelet kommer bege sig iväg på nya äventyr i Tyskland.

Trots nyligen stukad fot är hon spelklar.

– Det är klart det känns lite speciellt. Man har spelat en hel del slutspel med klubben och att det här blir det sista för nu känns ju speciellt nu också. Jag är otroligt laddad för att det ska dra igång nu.

ANNONS

– Jag tycker att vi har gjort en jättebra vårsäsong i sin helhet och alla vet vad som gäller. Våra spelval framåt, bakåt och att vi har roligt tillsammans. Jag tror att vi har chanser att gå långt.

Som två i serien valdes Önnered som kvartsfinalmotståndare.

– Önnered är ju ett krigargäng och nu när det är slutspel också mot samma lag flera gånger så tror jag att det kommer bli en hetsig stämning, täta matcher och mycket känslor – derbykänslan.

LÄS MER:Sävehof krossade Heid i derbyt

LÄS MER:Önnered mot Sävehof i kvartsfinal i SHE

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS