Forsberg ledde Sävehof till första CL-segern

Sävehofs damer bröt trenden och tog sin första seger i årets Champions League. Johanna Forsberg ledde målskyttet när tjeckiska DHK Banik Most besegrades – men själv hyllar hon en medspelare ...
– Hon ger oss verkligen chansen att rycka, säger landslagsspelaren.

ANNONS
|

Sävehof parkerade på sistaplatsen i grupp D inför lördagens möte. Efter två inledande förluster i Champions League hade laget dock brutit poängnollan genom ett oavgjort möte borta mot Banik Most – och nu skulle samma Banik Most gästa Partille arena.

Med hemmapubliken i ryggen rivstartade Sävehof. Innan gästerna hade gjort ett enda mål hade Johanna Forsberg gjort tre helt själv – och tillsammans med Trine Mortensen sett till att ta Sävehof upp i en 4–0-ledning.

– Första matchen mot dem fick vi inte riktigt en bra start, men det fick vi i dag och det var verkligen viktigt, säger Forsberg själv.

ANNONS

Sävehof kunde sedan hålla gästerna på en armlängds avstånd, och i paus hade de en 12–8-ledning att gå på.

Ny rivstart i andra

Hemmalaget fortsatte på inslagen väg efter paus – genom ett likadant ryck som inledde första halvlek. Fyra raka mål tog Sävehof upp i en åttamålsledning (16–8) – ett gap som det tjeckiska laget inte kunde täppa till.

– Det var jätteviktigt att få målskillnaden där och känna att vi har det att falla tillbaka på, säger Johanna Forsberg, och fortsätter:

– Vi fick till ett jättebra försvars- och målvaktsspel, vilket gör att vi får mer andrum och möjligheter att gå framåt.

Framför allt lyfter 24-åringen fram det sistnämnda: målvaktsspelet.

– Jag vill berömma Wilma Kroon Andersson i mål som räddar oss i många situationer i dag. Hon ger oss verkligen chansen att rycka, säger Forsberg.

"Bara att fortsätta"

Sävehof vann till slut med 24–19, och klev upp på en tillfällig andraplats i grupp D. Ännu finns chansen att ta sig vidare, trots den tröga starten i Europaspelet.

– Vi tar det en match i taget och siktar på att vinna varenda en. Nu har vi tagit första segern så det är bara att fortsätta, säger Johanna Forsberg.

Med sina sex fullträffar var hon målbäst i hemmalaget den här dagen.

ANNONS

– Samtidigt brände jag en del vilket var lite tråkigt. Men deras målvakt var duktig, säger Forsberg.

ANNONS