Sabina Jacobsen var besviken efter den svenska förlusten.
Sabina Jacobsen var besviken efter den svenska förlusten. Bild: FREDRIK VARFJELL

Förra landslagskaptenen: ”Som en sten i magen”

Sveriges tidigare lagkapten Sabina Jacobsen var besviken efter förlusten i OS-semifinalen.
– Man gör allt för att gå till en final, det är jättejobbigt känslomässigt, säger hon i Discoverys sändning på länk från Rumänien.

ANNONS
|

Sverige förlorade mot Frankrike i OS-semifinalen efter att motståndarna sakta men säkert dragit ifrån i slutet av den andra halvleken.

– Frankrike spelade en riktigt bra match och är fysiskt starka och snabba och explosiva. De spelade hårt mot Sverige. Ett världslag helt enkelt, säger Sabina Jacobsen.

Det var tidigare i år som Jacobsen meddelade att hon slutade i landslaget, efter en 15 år lång karriär i Blågult.

– Sverige gjorde en bra match och har gjort ett jättebra mästerskap. Det är små marginaler som avgör. Några stolpskott och att man tappade något i försvaret. Det känns som en sten i magen. Man gör allt för att gå till en final, det är jättejobbigt känslomässigt, säger hon.

ANNONS

”Riktigt jobbigt att vara så nära”

Med sin rutin vet Jacobsen hur tungt det känns för spelarna just nu.

– Riktigt jobbigt att man var så nära att nå en OS-final. Man kommer nog vara väldigt besviken ikväll. Sen måste de ladda om, det är fortfarande spel om en OS-medalj och det är något av det största några av tjejerna kommer uppleva. I kväll är det deppigt, imorgon ska det vara nya tag.

I söndagens bronsmatch möter man antingen Norge eller Ryssland.

– Jag tror att Norge vinner sin semifinal och att det blir Ryssland som Sverige får möta. Man har alla chanser att ta den bronsmedaljen. Man visade att man kan slå Ryssland i gruppspelet och har alla chanser.

ANNONS