Formbesked av Sverige – krossade Danmark

Det svenska landslaget bjöd på ett rejält formbesked inför VM. Grannlandet och rivalerna Danmark besegrade med 23-17.

|

I VM-genrepet mot Danmark stod Henrik Signells svenska landslag för en riktigt bra första halvlek. Nathalie Hagman gav Sverige ledningen efter en kontring där Filippa Idéhn stod för en perfekt passning. Annars var det målsnålt till en början och först efter dryga åtta minuter kunde Emma Fernis ge Sverige ledningen med 2–1.

När paussignalen ljöd stod det 12–6 till Sverige efter en imponerande halvlek där framförallt försvarsspelet satt perfekt. Bäst i det svenska laget var Daniela Gustin. Experten Claes Hellgren öste beröm över Gustins första halvlek och tyckte hon spelade till sig en startplats i VM.

– Vi får se hur det blir. Det är Signell som väljer men jag ska kämpa för att få den platsen. Jag är bara glad över att jag får uppleva ett VM, säger hon till TV10.

Signell nöjd med försvaret

I den första halvleken blev det tre fullträffar för Gustin.

– Jag har satt dit de lägen som jag har fått. Jag tycker vi står bra i försvaret och hjälper Filippa (Idéhn) bra i försvaret och sen har hon varit bra på de bollar vi inte har kunnat stoppa, säger hon.

Förbundskaptenen Henrik Signell var minst sagt nöjd med den första halvleken mot grannlandet.

– Vi gör en bra halvlek, framförallt försvarsmässigt. Vi har fått stopp på deras skytte och är kompakta i mitten. Där är vi nöjda, säger han till TV10.

Hagman bjöd på viktigt målskytte

Till den andra halvleken skiftade Henrik Signell målvakt och lät i stället Johanna Bundsen vakta det svenska målet. Hon fick en drömstart då hon började sin kväll med en räddning direkt. Det skulle ta de danska stjärnorna fem och en halv minut att överlista Bundsen som storspelade direkt i kassen.

Danmark började krypa närmare och efter att den svenska ledningen krympt till 13–9 kände sig Henrik Signell tvingad till att ta en timeout för att väcka sina spelare.

I den andra halvleken fortsatte Sverige att behålla avståndet till det danska laget. En stor del av det kan man tacka Nathalie Hagman för som blev bäste målskytt i det svenska landslaget med sina fem fullträffar.

Segern mot Danmark är ett rejält kvitto och formbesked från Henrik Signells landslag inför VM. En seger som ger självförtroendet ett lyft.