Försvarssvagt RIK föll stort mot Guif

Det var ett formtoppat RIK mot ett formsvagt Guif. Ändå var Redbergslid klassen sämre och föll stort.

|

Redbergslid får fira jul utanför slutspelsvärmen. Ett formsvagt Eskilstuna Guif, nästjumbo inför den här omgången, verkade på förhand kunna bli en enkelt hanterad motståndare. Men kanske gick RIK på julledighet för tidigt? Guif och dess storspelande målvakt Herdeiro Lucau satte stopp för RIK:s fina formtrend med tydliga 26–35.

Det var några minuter i slutet på den första halvleken som blev ödesdigra för Redbergslid. Guif gjorde mål, på mål, på mål samtidigt som bollen bokstavligt talat gick stolpe-stolpe-ut för RIK:s del som satte sig själva i ett klurigt utgångsläge inför återstoden av matchen.

Fem raka målen blev sex raka. De sex raka blev sju.

Skotten missades. Passningarna var slarviga. Försvarsspelet under all kritik.

Sedan satte till slut Niclas Fingren punkt för Guif-monopolet inom målproduktionen i matchen.

Redbergslid ryckte upp sig i perioder av den andra halvleken – men tog sig aldrig närmare än 23–26. Eric Johansson blev stor matchvinnare för Guif med sina 13 mål.

– Det kändes upp och ner. Vi är släpper i väg dem, kommer tillbaka och släpper i väg dem igen. Vi missar lite och så drar de ifrån. Vi har tyvärr två perioder där vi släpper i väg dem. De har bara en sådan period, säger RIK:s August Wiger till Cmore.

De uteblivna poängen innebär att Redbergslid fortsatt ligger utanför slutspelsplatserna när laget nu går på julvila. Redan på annandagen får Jasmin Zutas lag dock chans till revansch då det vankas derby hemma mot Alingsås.

– Vi har haft det bra i gruppen en period, så kom det här. Det var inte kul, säger August Wiger.