Försov sig – då stormade Sävehofspelarna lägenheten

Sävehof lämnade svensk mark under morgonkvisten för avresa mot Slovakien och Champions League-mötet med Tatran Presov. Det höll dock på att bli utan Vetle Eck Aga som försov sig rejält till samlingstiden på Landvetter.
– Det lät bara "ring, ring, ring, ring" på dörren. Jag fattade ingenting, säger Vetle Eck Aga.

ANNONS
|

Sävehofs herrar har fått en riktigt bra start på sitt Champions League-spel. På lördagen väntar nästa match då laget gästar slovakiska Tatran Presov. En match som laget reser till under fredagen. Men det höll på att bli utan en spelare från matchtruppen.

Laget hade nämligen samlingstid 06.00 på Landvetter, men det var en spelare som inte dök upp.

Norrmannen Vetle Eck Aga.

– Jag bor i Majorna och skulle hämta upp några av spelarna i stan så det var så de märkte att jag inte dök upp. Det var nog tur att vi inte skulle ses på Landvetter för då hade det nog kunnat gå lite sämre, haha, säger Vetle Eck Aga.

ANNONS

Det var William Bogojevic, Emil Berggren och Stefan Sunjako som Eck Aga skulle plocka upp. Gänget gjorde tappra försök att få tag i sin lagkamrat via upprepade samtal. När det inte hjälpte tog de till ytterligare handlingskraft.

Klockan 06.22 stormade spelarna in till Vetle Eck Agas lägenhet och möttes av en nyvaken norrman.

– Jag vaknade av att de ringde på tio gånger. Det lät bara "ring, ring, ring, ring" på dörren. Jag fattade ingenting.

Vad hände?

– Jag hade bara försovit mig helt enkelt. Det är första och förhoppningsvis sista gången jag gör det. Resten av laget satt i en minibuss utanför när jag kom ut och bara skrattade. Men jag bjuder på det. Vi har en lång resa framför oss så då måste man bjuda på lite glädje. De var också lite förvånade att det hände just mig. Hade de spelat på vem det skulle hända hade jag haft höga odds.

Vem hade det troligast hänt i laget?

– Agust Björgvinsson (målvakt). Han har kommit sent till ett antal gymträningar på morgonen. Han ramlar ofta in vid 10-tiden när vi kört ett bra tag, säger Eck Aga.

Händelsen med Eck Agas försovning skulle inte få gå obemärkt förbi. Spelarna filmade nämligen när de väckte sin lagkamrat och stormade in i hans lägenhet och publicerade filmen på Sävehofherrarnas instagramkonto. Tillika en bild på när den morgontrötte spelaren äntligen var på plats på Landvetter flygplats.

ANNONS

Hur nära var det att du missade flyget?

– Det var inte så farligt nära ändå. Planet gick 08.00 och vi var där 7.10. Det hade kunnat gå sämre, säger norrmannen.

Eck Aga har också hunnit få en pik från Sävehofs damlag som kommenterat instagram-inlägget med en emoji som viskar om att försovningen kan komma att kosta honom en slant. Och det kommer den.

– Jag hade tur att det inte var matchdag. Den är ju i morgon. Då hade det varit 1 000 kronor i böter, men nu klarade jag mig med 500. Det är ju dock pengar det också, men ibland får man helt enkelt bidra.

Men Björgvinsson är den som bidrar mest till lagfesterna, eller?

– Nu leder nog jag efter det här, men det är tidigt på säsongen. Det hinner hända mycket grejer, säger Vetle Eck Aga.

ANNONS