Förbundet jagar Signell

Under fredagen meddelade handbollsförbundet att Helle Thomsen inte fortsätter som förbundskapten. Enligt uppgifter till GP är förbundet nu på jakt efter Sävehofs tränare Henrik Signell som ny förbundskapten. – Självklart är det ett intressant uppdrag och det är smickrande att bara nämnas i de sammanhangen, säger Signell till GP.

ANNONS
|

Under fredagen kom besked från handbollsförbundet att man ger upp tankarna på att Helle Thomsen ska fortsätta som förbundskapten. I stället går man vidare och tittar på andra lösningar.

– Tyvärr har vi inte fått något slutligt besked från Helle under dagen och vi har därmed valt att gå vidare med de andra alternativ vi har, salandslagschefen Lasse Tjernberg i ett pressmeddelande.

Enligt uppgifter till GP är man nu på jakt efter Sävehofs tränare Henrik Signell som ny förbundskapten.

Henrik Signell bekräftar att han varit i kontakt med förbundet.

– Vi har haft lite dialog om att vara med i någon form. Men det har samtidigt jobbat på Helle och efter det har jag inte haft någon kontakt med förbundet, däremot innan. Så jag kan bekräfta att jag varit i kontakt med dem men mycket mer än så kan jag inte säga just nu eftersom det är så nytt med att Helle verkar tacka nej, säger han.

ANNONS

– Men vi kommer säkert ha en ny kontakt. Men i vilken rollsom är aktuell det återstår att se.

Sävehofstränaren sticker inte under stol med att möjligheten att bli förbundskapten lockar.

– Självklart är det ett intressant uppdrag och det är smickrande att bara nämnas i de sammanhangen, säger Signell och fortsätter:

– Samtidigt så har jag Sävehof som min arbetsgivare i nuläget och jag har ett år kvar på kontraktet och vill fortsätta med det. Jag tror inte det är helt problemfritt att kombinera de två. Så om nu förbundskaptensfrågan dyker upp så får man väl ta ställning till det.

– Hade Helle tackat ja så hade en assisteranderoll passat mig perfekt för det känns som att det går att kombinera på ett annat sätt. Men om frågan kommer så är jag villig att lyssna och ta ställning till den. Det är klart att det känns smickrande och intressant men det gäller att få ihop helheten också och jag vill inte ge mig in i någonting om jag inte känner att jag kan göra ett 100-procentigt jobb.Det hade varit en jätterolig start med Rio men jag drivs inte riktigt av sådana saker utan mer av att jag ska känna att det ger mig något och att jag kan göra ett bra jobb.

ANNONS
ANNONS