Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Dubbla röda kort i derbyrysaren mellan Redbergslid och Sävehof

Det var ett hårt derby när Redbergslid och Sävehof delade på poängen efter resultatet 24–24.
Oskar Ysander och Christoffer Brännberger fick båda syna det röda kortet.
– Varje svår situation kan inte vara rött kort, säger RIK:s tränare Jasmin Zuta.

Det var gästerna som började bäst i Scandinavium. Snabbt skaffade de sig ett tremålsöverläge mycket tack vare att de utnyttjade hemmalagets slarviga offensiv som bjöd på flertalet tekniska fel. En spelare som visade upp ett brett register var Sävehofs Stefan Sunajko. Kantspelaren briljerade med finess och precision från sin vänstersex-position och gäckade Kristian Zetterlund i RIK:s mål.

Efter 15 minuter var ställningen 4–6.

Jasmin Zutas gäng lät det aldrig rinna ifrån. Under andra halvan av första halvlek trampade man igång och nu var det hemmalagets kantspelare som fick glänsa. Från varsin kant stod Ludvig Högberg och Carl Hamberg för tre mål vardera. Men det var en knapp fördel Sävehof när Hesa Fredrik ljöd vid halvtid – ledning med 13–12.

– Jag tycker vi spelar som vi vill. Vi chansar lite mycket annars hade skillnaden kunnat varit större i halvtid, säger Sävehofs tränare Kristian Berndtsson.

Dubbla röda kort

Den andra halvleken tog vid där den första slutade. Det var fortsatt jämnt och lagen följdes åt på resultattavlan.

När matchuret hade tickat över 42 minuter skulle två händelserika anfall följa varandra. I det första var det Sävehofs Anders Forsell Schefvert som kastade sig in för ett genombrott. I försvaret stod Oskar Ysander och satte händerna i ansiktet på den unge niometersspelaren. Efter lite domarkorrespondens åkte det röda kortet upp.

Efter matchen stod Jasmin Zuta och domarparet Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik och diskuterade situationen.

– Jag har inga kommentarer om domarna.

Men ni stod och diskuterade efter matchen?

– Vi ser uppenbarligen situationen på olika sätt. Jag vill att de bästa spelarna ska vara på planen och det måste domare, spelare och ledare jobba för. Vi har en bit kvar där. Varje svår situation kan inte vara rött kort. Men den frågan är jättestor och jag reserverar mig från den. Det har inget med domarna att göra, säger Zuta.

I anfallet efter var det Partillelagets tur att åka på ett rött kort. I en liknande situation så träffades August Wiger i ansiktet av Christoffer Brännbergers händer och därefter fick inte den sistnämnde spela mer i matchen.

– Jag täcker och sen vet jag inte riktigt var jag träffar och om jag träffar något. Min upplevelse är att jag täcker och sen var det snabbt rött från Mirza, säger Brännberger.

Rysaravslutning

Med tio minuter kvar att spela var det lika på 19–19. Och det skulle bli en rysare hela vägen in. Med två minuter kvar stod det 23–23.

Därefter följde ett mål från vardera lag. Med 36 sekunder kvar räddade Eli Björgvinsson ett kantläge och nu hade gästerna chansen till ett sista anfall.

Kristian Berndtsson tog timeout.

Jonathan Edvardsson fick chansen men brände och matchen slutade 24–24.

– Det var rättvist. Det är en go kamp med derbykänslor, konstaterar RIK:s tränare Jasmin Zuta.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.