Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Dubbelt Europaspel för Sävehof

Sävehof kommer ha båda sina elitlag i Europaspel till hösten. Klubben hoppas dessutom att båda lagen flyttas upp och får spela i Champions League.
– Med tanke på Sävehofs ambition och tradition så kommer vi söka wild cards, säger klubbdirektör Stefan Albrechtson i ett pressmeddelande.

Sävehofs herrar fick bästa möjliga avslut på säsongen – en lyft SM-pokal. SM-guldet betyder att laget är kvalificerat till hösten Europa League och har en möjlighet att söka wild card för att spela i den högsta turneringen, Champions League, där Sverige i automatisk har en plats.

LÄS MER: Så här kan Sävehof se ut nästa säsong

Det har dock inte varit givet för klubben att söka ett av de sex wild card som finns till Champions League, det har Sportbladet tidigare rapporterat.

Tränare Michael Apelgren menade att det är självklart att försöka ta sig till den högsta ligan.

– Vi måste visa en större hunger i svensk handboll för att hänga på de andra nationerna, sa han till tidningen.

Klubbdirektör Stefan Albrechtson var dock inte lika övertygad.

– Sportsligt kan det vara bättre att spela i Europa League.Vi måste göra en sportslig och ekonomisk bedömning. Det är fler matcher i Champions League och vi ska ha en trupp som orkar med det.

LÄS MER: Så bra har spelarna i Sävehof varit under säsongen

Söker för både damerna och herrarna

Nu har man bestämt sig och man går på tränarens linje och söker wild card till Champions League, det meddelar klubben på onsdagen.

Wild card kommer sökas även på damsidan.

– Med tanke på Sävehofs ambition och tradition så kommer vi söka wild cards med en uppgradering till Champion League för såväl våra herrar som damer, säger Stefan Albrechtson i ett pressmeddelande.

Damerna slutade två i serien men missade final efter en dramatisk semifinalserie mot Höör. Andraplatsen i serien och att SM-guldvinnaren Skuru tackat nej till Europaspel innebär att laget är klart för i alla fall kval i Europa League, och kan söka wild card till Champions League.

LÄS MER: Angelica Wallén klar för Sävehof

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.