Diego Perez Marne lämnar Drott

ANNONS
|

– Vi måste agera på grund av tabelläget, säger ordföranden Roger Wohlin direkt efter att en enig styrelse hade tagit beslutet.

Det var efter förlustenmot RP Linköping, den nionde raka, som Drott-styrelsen insåg att något måste göras när Drott blir alltmer förankrat under nedflyttningsstrecket.

– Först och främst måste vi ta oss upp på kvalplats och sedan jobba vidare därifrån.Spelarna informerades också på den senaste träningen, förklarar Wohlin.

Hur tog Diego beslutet?

– Han var naturligtvis inte glad utan var fast övertygad om att han skulle klara av det här. Därför ska vi ha ett nytt möte om en månad när känslorna har lagt sig.

ANNONS

Det var i fjol som en oenig Drott-styrelse förlängde spanjorens kontrakt med tre år, men efter blott fem segrar på de 25 senaste matcherna kan det alltså redan vara över.

– Vi får ta den diskussionen då, men till en början är det säsongen ut, säger Drott-ordföranden som just nu har mer akuta problem att åtgärda.

På söndag har Drottny match, hemma mot Hallby, och står i nuläget utan tränare eftersom Diegos assistent Nicklas Martinsson också lämnar.

– Vi jobbar stenhårt på det och måste senast lördag ha klart med en ny tränare.

Enligt vad HP-sporten erfar handlar det dels om interna lösningar där en viss Thomas Sivertsson redan finns innanför väggarna som damlagets tränare, dels med tränare utanför klubben.

– Jag är övertygad om att vi har tagit rätt beslut i den situation som vi befinner oss i.

HP har också utan framgång försökt nå Diego Perez Marne.

ANNONS