Christoffer Brännberger stängs av – avslutar karriären

Christoffer Brännberger stängs av på nytt – denna gång i två månader.
Nu avslutar han spelarkarriären.
”Handbollen har varit mitt liv”, säger han i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Brännbergers namn har ständigt varit på tapeten detta år. Detta då han fått långa avstängningar vid hela fyra tillfällen. Efter den senaste, som utdelades under måndagen, väljer han nu att avsluta karriären.

”Det är med blandade känslor jag tillsammans med Önnered har tagit beslutet att avsluta spelarkarriären och lägga skorna på hyllan. Handbollen har varit mitt liv under många år, och drivkraften att vinna är det som har fått mig att hålla på överhuvudtaget. Jag är väldigt tacksam över SM-gulden, proffstiden i Norge och Schweiz. Jag har träffat vänner för livet, och det finns många att tacka. Önnered har stöttat mig under den tid jag har varit här, och jag hoppas kunna bidra till laget på andra sätt framöver och på så sätt ge tillbaka till föreningen”, säger han i ett pressmeddelande från Önnered.

ANNONS

I pressmeddelandet beskrivs hans tid i föreningen som en ”berg-och dalbana”. Elitansvarige Christoffer Lind berättar att han nu kommer få en ny roll i Önnered – och kommenterar det hela enligt följande:

”Vi har haft en bra och tydlig dialog under hela förra säsongen och nuvarande. Vi tog för en tid sedan det gemensamma beslutet att Christoffer inte kommer att spela fler matcher för Önnereds HK. Situationen och den mediala uppmärksamheten som avstängningarna har gett är varken positiv för föreningen, för Christoffer själv eller för handbollen i stort. Dock vill vi behålla Christoffer i föreningen, då han är väldigt omtyckt som person och besitter fina ledaregenskaper. Därför kommer Christoffer att vara en del av ledarstaben i vår elitgrupp på herrsidan”.

”Har en historik”

Avstängningen som utdelades under måndagen tidsbestämdes från den fjärde oktober till den tolfte december.

Incidenten som bedömts är den som ägde rum i ligamötet med IFK Kristianstad. I detta träffade en rörelse från Brännberger IFK:s stjärna Markus Olsson i ansiktet. Brännberger fick då syna det blåa kortet – någonting som innebär såväl utvisning som en anmälan till disciplinnämnden.

Avstängningarna började i oktober 2022 när han efter att ha delat ut ett slag i halstrakten mot en Malmöspelare stängdes av i elva matcher. Avstängningen kortades till sex matcher men kort senare armbågade Brännberger en Hallbyspelare. Då landade avstängningen på hela fyra månader.

ANNONS

Till årets första match, mot Redbergslid i svenska cupen, var Brännberger tillbaka. Då träffade han med en satsning en motståndare illa och stängdes av i en månad.

Efter det talade han ut i GP apropå det händelserika året.

– Jag har en historik av att ha spelat jävligt fult. Jag vet det, folk vet det. Sedan första säsongen efter att jag kom tillbaka till Sverige har det varit allmänt känt att jag gör det. Om man sätter vilken spelare som helst, nästan, som spelar trea och fysiskt kommer det dyka upp situationer där man känner att den ska stängas av. Jag har en historik av det och då får jag väl äta upp det nu, sa han då.

Utöver Önnered spelade han bland annat i Sävehof och Hammarby. Han hann också med spel i både Norge och Schweiz.

LÄS MER:Christoffer Brännberger talar ut – efter tredje avstängningen

ANNONS