Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Christoffer Brännberger jublar efter mål med Sävehof – nästa säsong kommer målfirandet göras i en grön tröja.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Christoffer Brännberger jublar efter mål med Sävehof – nästa säsong kommer målfirandet göras i en grön tröja. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Christoffer Brännberger lämnar Sävehof – klar för Önnered

Önnered förstärker med 30-årige Christoffer Brännberger. Mittsexan, som kom till Sävehof 2018, har skrivt på ett treårskontrakt.
– Vi är övertygade om att Christoffer kommer göra skillnad hos oss både på och utanför planen, säger Mikael Österwall, herrelitansvarig i Önnereds HK.

Önnereds HK presenterade värvningen av Christoffer Brännberger på sin hemsida under lördagsförmiddagen.

Brännberger kommer närmast från mästarna IK Sävehof, och beskrivs som ”en ledargestalt som man vill ha i sitt lag, men som man ogärna vill möta” av sitt nya lag.

– Christoffer är känd som en kraftfull linjespelare med vinnarskalle och många års erfarenhet av spel i Europa och även i Champions League, säger Mikael Österwall, herrelitansvarig i föreningen till hemsidan..

Den 30-årige mittsexan fick sin handbollsfostran i Stockholm. Efter en utlandssejour i både Norge och Schweiz vände han hem och hamnade i Sävehof 2018. Under sina två säsonger i klubben har han bland annat varit med om att ta ett SM-guld.

Brännberger berättar själv att han kände att det var dags för något nytt, och att han ser fram emot nya utmaningar i den gröna tröjan.

– Jag hade egentligen bara ett mål med Sävehof och det var att vinna SM-guld och det gick fortare än förväntat och att sedan få representera ett svenskt lag i Champions League var häftigt, säger Christoffer själv.

Ansluter till nästa säsong

Christoffer Brännberger ansluter från och med säsongen 2021/2022. Kontraktet är skrivet på 3 år.

Med ett fåtal omgångar återstående är det fortfarande oklart vilken serie som Önnered kommer att tillhöra nästa säsong. I nuläget befinner sig laget på kvalplats neråt – vilket inte oroar Brännberger.

– Var laget ligger i tabellen i år är för mig ointressant, mer intressant är var vi kan ta oss i framtiden. Jag spelar för Önnered oavsett vilken serie dem spelar i nästa år, jag är all in på det här projektet, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.