Bäst. William Bogojevc sköt sju mål när Sävehof vann i Champions League.
Bäst. William Bogojevc sköt sju mål när Sävehof vann i Champions League. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Bra start för Sävehof i Europa

Kris under förra veckan – vinnare i Europa den här veckan. Sävehof ordnade en stabil 30-25-seger i Champions League mot finska Cocks.

|

Sävehof har en turbulent tid bakom sig. Tänkte spelande tränaren Jonas Larholm försvann ju bara ett par dagar före seriepremiär – och det rörde förstås om i laget.

Men en seger (Guif) och en förlust (Alingsås) i Handbollsligan följdes upp av en ny vinst i Champions League.

I finska Riihimäki, sju mil från huvudstaden Helsingfors, väntade Cocks i sin nybyggda hall – och det var aldrig nåt snack i Sävehofs första CL-match på sju år.

18–13 redan i paus – och även om hemmalaget Cocks ryckte upp sig i början av andra halvleken kunde Sävehof snabbt ta tillbaka greppet.

– Våga skjut, var mantrat som coachteamet upprepade gång på gång i timeout.

William Bogojevic lyssnade – och fixade sju mål i Riihimäki.

30–25 till slut och en alldeles lysande start på gruppspelet i Champions League. I gruppen finns även slovakiska mästarna Tatra Presov, makedoniska HC Eurofarm Rabotnik, spanska Bidasoa Irun samt den portugisiska ligatvåan Sporting Lissabon.

För Sävehof väntar närmast derby mot Redbergslid i Partille Arena på söndag.