BK Heid chockade Sävehof – men orkade inte hela vägen

Ny tränare, storspel i målet och en fin insats mot IK Sävehof. Men BK Heid står alltjämt poänglösa i SHE efter onsdagens derby.

|

BK Heid kämpar i botten av tabellen i SHE. Inför onsdagens derby mot IK Sävehof hade laget inte plockat en enda poäng på de inledande fyra matcherna.

Den usla starten var också en av anledningarna till att klubbens tränare Magnus Lindqvist valde att lämna sitt uppdrag förra veckan. För att vända på skutan kom den tidigare landslagsspelaren Johan Petersson in, och han ställdes mot tuffast möjliga motstånd.

Matchen då?

Storstilat målvaktsspel

Jo den började minst sagt tilltäppt. Trots flera fina lägen och ett straffkast dröjde det drygt fyra minuter innan sekretariatet fick markera det första målet på resultattavlan. Det var Heids Linn Hansson som spräckte nollan efter långa stunder med fint målvaktsspel. Heid gjorde också 2-0 och höll sedan nollan intakt i hela åtta minuter innan Sävehof fick hål på Miranda Nasser som storspelade i bortamålet.

– Vi spelare fantastiskt bra försvar och det är jag väldigt nöjd med att vi kommit så långt efter bara två dagar, säger Johan Petersson efter matchen.

Det fina målvaktsspelet höll i sig halvleken ut. Heid stod upp bra mot Sävehof och var det bättre laget under stora stunder. De hade också ledningen i paus 13-9.

– Vi gör en jättefin halvlek och de tas på sängen. De var inte alls beredda på det här, de trodde ju att de bara kunde springa hem det här. Men så enkelt är det inte, säger Petersson.

”Bensinen tar slut”

I den andra halvleken dröjde det inte länge innan Sävehof var i kapp och förbi, efter fem raka mål. Men Heid skulle inte vika ner sig. De svarade upp på attacken och det var likaläge under långa stunder av den andra halvleken.

Men med knappt tio minuter kvar blev satte Sävehof numret för stora. Partilleklubben satte in nådastöten och kunde till slut vinna med 29-22.

– Vi tappar direkt men kommer ändå tillbaka. Men sen tar bensinen helt slut. Det krävs enormt mycket mer arbete och vi orkar inte hela vägen. Men jag är nöjd med många saker idag, säger Petersson.