Bella Gulldéns glädje: Systern frisk från cancer

Handbollsstjärnan Isabelle Gulldén flyttade hem för att hennes syster Rebecca drabbats av cancer.
Nu, ett halvår senare, kommer ett glädjebesked för familjen Gulldén.
– Hon är fri från cancer, säger 33-åringen till Sydsvenskan.

ANNONS
|

Hon slog igenom i Sävehof och lämnade klubben 2011. Sedan dess har Isabelle Gulldén haft en lång och framgångsrik utlandskarriär. Men i februari i år blev det klart att hon bröt kontraktet med Vipers Kristiansand i Norge. Istället skrev mittnian på ett treårskontrakt med Lugi.

Kort senare berättade hon för Sportbladet om anledningen till flytten hem från Norge. Nämligen att systern Rebecca, som bor i Lund, hade insjuknat i livmoderhalscancer.

– Den är aggressiv och har spridit sig. Det är tufft. Man vet aldrig riktigt hur det (tystnad)...ska gå. Hon har svarat bra på behandlingen än så länge. Vi hoppas att det fortsätter så, men man vet ju aldrig. Det är tungt. Handbollen betyder väldigt lite i en sådan här situation, sa Gulldén till Sportbladet.

ANNONS

Att systern blivit sjuk gav nya perspektiv för handbollsstjärnan.

– Handbollen betyder väldigt lite i en sådan här situation, sa hon till Sportbladet.

Hon spelade färdigt säsongen i Norge, men har nu anslutit till Lugis trupp inför hösten. Och nu har Isabelle Gulldén fått ett riktigt glädjebesked.

– Hon är fri från cancer även om man inte helt kan friskförklara henne än, eftersom det var en aggressiv variant hon drabbades av. Jag har flugit på moln hela den här veckan, säger hon till Sydsvenskan.

LÄS MER:Bella Gulldén om flytten till Sverige och Lugi

LÄS MER:Isabella Gulldéns ord om systerns cancerbesked

LÄS MER:Bella Gulldén om graviditeten: ”Inte populärt”

ANNONS