Arnesson visade vägen för RIK

Med vasst skytte och fint spelsinne låg Linus Arnesson med sina nio mål bakom RIK:s andra raka seger. En vinst som tog laget till en tredjeplats i tabellen. – När man har flyt är det bara att fortsätta, säger han efter matchen.

ANNONS
|

Det var två lag som hade stort fokus på försvarsspelet i inledningen av kvällens match. Efter tio minuter hade de båda lagen bara hunnit göra två mål var.

– Vi startade verkligen bra bakåt och det har vi pratat om att vi måste göra bra för att kunna vinna matcher. Det ger också en lugn i anfallsspelet, säger Linus Arnesson.

När Ystad sedan fick en utvisning och tog ut sin målvakt ändrades matchbilden. Redbergslid gjorde två snabba mål i tom kasse och hade initiativet. Med bortalaget jobbade sig ikapp och matchen stod och vägde. Men då klev Linus Arnesson fram. Med sina fina hoppskott blev hans sex mål i den första halvleken avgörande och laget kunde gå till pausvila med en ledning med tre mål.

ANNONS

– Jag hade bra flyt och bollarna gick in. De flesta vet att jag tar många avslut, det kan vara både bra och dåligt, men i dag fick jag in målen, säger Arnesson.

I den andra halvleken fick RIK en flygande start och hade ett försprång med åtta mål efter tio minuter. Linus Arnesson fortsatte att ta stort ansvar framåt och var också en fenomenal framspelare.

När Ystad slarvade en del i avsluten kunde också hemmalaget briljera i omställningarna och unga Oliver Wigmark visade prov på fint kantspel och blev femmålskytt.

Det blev aldrig riktigt spännande efter den starten och RIK kunde till slut vinna klart med 32-26. Med sina nio mål för kvällen gick också Linus Arnesson upp i topp i den interna skytteligan.

– Så länge vi vinner så är det skönt, men det är klart att det är en bonus som ger självförtroende när målen sitter.

Vinsten är RIK:s andra raka och tar laget till en tredjeplats i en haltande tabell.

– Det var viktigt med två poäng i den här tighta tabellen. Det känns som vi är på gång nu. Vi är bättre bakåt och har mer flyt framåt. Det är bara att fortsätta på samma sätt, säger Arnesson.

ANNONS
ANNONS