Appelgren missade VM-festen: ”Frustrerande men även väldigt kul”

Mikael Appelgren, 31, tvingades tacka nej till VM på grund av en skada. Istället blev det TV-soffan hemma i Göteborg där han fått se sin gamla parhäst leda Sverige mot en ny VM-final.
– Jag är lite överraskad att det här laget spelar i en VM-final, säger han.

ANNONS
|

Han skulle ha varit med i VM-truppen om inte en skada hade satt stopp för det. Men från TV-soffan i Göteborg har Mikael Appelgren fått följa landslaget på deras väg fram mot VM-finalen mot Danmark.

En match han verkligen ser framemot.

– Det kommer att bli lite pirrigt och fjärilar i magen. Jag hoppas att det blir en rejäl urladdning nu. Nu som åskådare är det ju nervöst och jag ska ladda upp med en promenad i solen i Göteborg och sen när man kommer hem och sätter på TV:n då kommer det att pirra till, säger han.

LÄS MER:Stefan Lövgrens stora hyllning – inför VM-finalen

En spelare han följt noga under mästerskapet är målvakten, Andreas Palicka, som han själv brukar tampas med när det är landslagsspel som väntar.

ANNONS

– Han har tagit ett väldigt stort ansvar i det här unga laget som lagkapten. Han har axlat det på ett fantastiskt bra sätt och visat en stabilitet och fantastiska räddningar. Det har varit väldigt viktigt för det här laget, säger han och fortsätter:

– För mig är Sverige ändå underdog i finalen och det är bara att tuta och köra nu. Det är danskarna som har pressen på sig och nu ska vi bara kräma ur det sista och köra.

Trodde du på en VM-final innan mästerskapet för svensk del?

– Med tanke på att det var en ny tränare och uppladdningen var allt annat än optimal med karantän och allt annat. Det är många som gör mästerskapsdebut och nästan debuterar i landslaget. Jag tänkte ju lite att ”Shit, hur ska de få ihop det här?”. Med tanke på det och alla debutanter så är jag ju överraskad att det här laget spelar i en VM-final.

LÄS MER:Finns ingen jag hellre haft med mig in till en VM-final

Är det lite jobbigt att få följa framgången från TV-soffan?

– Det är dubbelt det där. Jag kan ju inte påverka det på något sätt men har ju haft lite videosamtal och tjötat lite med spelarna. Samtidigt som det är väldigt kul så är det ju lite frustrerande. Jag var känslosam efter matchen mot Frankrike då man fattade hur stort det här är och vad spelarna har lyckats med själva. Förhoppningsvis är jag ju med i landslaget sen igen men nu får det bli TV-soffan även om jag väldigt gärna hade varit på plats.

ANNONS

Den nu klassiska räddningen från Andreas Palicka mot Frankrike har fått stor uppmärksamhet efteråt. På sina håll har folk börjat prata om att det borde bli ett frimärke av räddningen.

Något Appelgren ställer sig bakom.

– Självklart! Jag skriver under på det alla dagar i veckan! Jag har sett frimärken som varit mindre snygga men den här här definitivt värd ett frimärke, säger han.

ANNONS