Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Andreas Stockenberg sågade Amos start – och pikade RIK

RIK vann första ronden mot Alstermo i kvalet.
Efteråt var Amo-tränaren Andreas Stockenberg allt annat än belåten med sitt lags inledning av matchen.
– Det var första fem minuterna som vi kastade bort den här matchen. Vi var rädda och ängsliga, säger Stockenberg till C More.

Redbergslid vann första matchen mot Alstermo med 30–23 i Handbollsligan-kvalet. Grunden för segern lades i form av en stark start på matchen.

Om RIK imponerade inledningsvis var det annat med Amo som kom ut tveksamt. Efteråt var smålänningarnas tränare, Andreas Stockenberg, allt annat än belåten med just den delen av matchen.

LÄS MER: RIK fick drömstart på kvalet mot Amo

– Det var första fem minuterna som vi kastade bort den här matchen. Vi var ängsliga och rädda. Sedan spelade vi jämnt resten av matchen. Sedan kanske de bevakade och så lite, men vi stod upp bra och lär oss mycket av den här matchen, säger han till C More.

LÄS MER: Vice vd:n Oskar Ysander redo för strid med RIK

På frågan om Stockenbergs lag var chockat av tempot och fysiken som RIK visade upp i början svarade tränaren:

– Vi hade pratat om att det kunde vara en vägg som stod där. Det klart att vi försökte förbereda oss på det, men det är lättare sagt än gjort, och när våra två skyttar såg ut som skolpojkar första sju-åtta minuterna, då är det klart att det blir som en chock. Sedan tycker jag vi jobbade oss in i det och vi slutade fan aldrig kämpa. Det ska vi ha en jävla eloge för och det är jag jävligt stolt över.

Pikar RIK: ”De är bedrövliga på att springa hem”

Stockenberg tror också att hans lag drog många lärdomar av matchen.

– Framför allt att vi inte kan göra mål i sex mot sex utan måste spela sju mot sex. Det lärde vi oss. Och att vi, successivt, när vi håller ihop det och inte blir glesa klarar av deras uppställda anfallsspel ganska lätt.

LÄS MER: Så mycket förlorar klubbarna ekonomiskt – vid nedflyttning

Han passade också på att skicka en pik till RIK:

– Vi lärde oss också att de är bedrövliga på att springa hem. Där kommer vi springa ännu mer på lördag. Och så lärde vi oss att så fort man gör fel så blir man straffad. Det visste jag i och för sig redan, men tydligen inte mina spelare, säger Stockenberg och drar på smilbanden.

Nästa kvalmatch spelas i Göteborg på lördag.

– Det är först till tre, vi ger oss aldrig, avslutar ”Stocken”.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.