Alingsås kvitterade efter Krafts storspel

Niklas Kraft spikade igen i mål och Alingsås HK:s säsong lever. 29-21-seger borta mot Ystad och nu väntar en femte avgörande match hemma i Estrad.
– Ibland så hamnar man på ett ställe där det bara flyter, säger matchhjälten.

ANNONS
|

Alingsås tog formen av ett gammal ånglok i måstematchen borta mot Ystad IF. Det var knappast någon rivstart som gästerna bjöd på, men när maskineriet väl var igång och farten uppe var det bara för Skånelaget att vika hädan.

Den tydliga brytpunkten kom 20 minuter in i matchen, Alingsås hade då börjat minska avståndet och närma sig en kvittering.

– Inledningen var väl lite knackig. Det var lite tekniska fel framåt som gjorde att de kunde kontra och få ett försprång. Men sen spelar vi hur bra som helst bakåt, samtidigt som vi får lite bättre träff framåt, säger målvakten Niklas Kraft efter matchen.

ANNONS

Kraft storspelade

Med 23 sekunder till halvtidsvila sköt Andreas Berg målet som skulle ge Alingsås ledningen för första gången i matchen. En ledning man aldrig skulle släppa greppet om.

Kontringarna var dödliga och försvaret kvävde Ystads uppställda spel i offensiven – men den absoluta segerregissören hette Niklas Kraft och var gästernas sista utpost.

– Jag är såklart jättenöjd, det är alltid jättekul att vinna. Sen när man gör en bra prestation är det extra roligt, säger han själv om insatsen.

Krafts dominans mellan stolparna blev extra tydlig när han, i den andra halvleken, bjöd på en riktigt svettig dubbelräddning.

– Det är svårt att förklara det, men ibland så hamnar man på ett ställe där det bara flyter.

Vad säger du om dubbelräddningen?

– Jag minns knappt skotten, det är en hel dimma hela matchen. Men jag får titta på det sen.

"Ska se det som att vi förlorade"

Alingsås släppte, som konstaterat, aldrig taget om matchen. Efter en dominant andra halvlek stod man som segrare i en match där det var vinna eller försvinna som gällde.

– Personligen tycker jag det är de här matcherna som är roligast att spela, när det är kniven mot strupen. Jag tycker det är roligare att spela när det verkligen gäller något.

ANNONS

29-21 blev segersiffrorna och därmed väntar en femte och avgörande match hemma i Estrad på måndag.

Inför den avgörande matchen kommer Alingsås dock ha en lite annorlunda inställning, sett till vilken prestation man bjöd på i Ystad.

– Vi har sagt att vi, mentalt, ska se det som att vi förlorade matchen och att vi ska gå in med samma inställning som idag, att vi har kniven mot strupen. Vi får inte se det här som någon bragd över huvud taget. Det är 2-2 i matcher och det är den sista avgörande matchen som gäller nu och vi får nollställa oss.

ANNONS