Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Önnereds skräll – vände och vann mot Kristianstad

Önnered tog en stor skalp när laget hämtade upp ett sexmålsunderläge och besegrade giganten IFK Kristianstad i ÖHK-hallen.
– De orkade inte med oss, konstaterar Önnereds-målvakten Sebastian Abrahamsson efter matchen.

IFK Kristianstad har inte inlett säsongen på det överlägsna sett som många förutsett och mot tabellelvan Önnered fick de en tuff match.

Gästerna från Skåne inledde dock bäst.

Det tog drygt fem minuter innan David Sandberg gjorde hemmalagets första mål i matchen. Då hade gästerna gjort tre.

IFK Kristianstads islänning Teitur Einarsson ledde med sina sex mål i första halvlek sitt lag till en klar ledning i paus (17-12).

– De kanske var lite mer bestämda och tänkte att de skulle spela av den här matchen men det ville inte vi, säger Önnereds-målvakten Sebastian Abrahamsson.

När domaren blåste igång matchen igen var det ett mer beslutsamt hemmalag som efter ett inledande mål från gästerna började äta ikapp avståndet.

Med drygt tio minuter kvar av matchen satte Önnereds Anton Hallbäck kvitteringen, 24-24, och IFK Kristianstad-tränaren Ljubomir Vranjes tog sin andra timeout i andra halvlek. Efter fem mållösa minuter kunde Hugo Bengtsson ge hemmalaget ledningen för första gången i matchen och vändningen var ett faktum.

"Orkade inte med oss"

Det var två minuter kvar av matchen när Kristianstad kvitterade till 26-26 och det blev en dramatisk avslutning i ÖHK-hallen. Gästernas Anton Halén missade ett friläge och Mirko Vicentijevic satte 27-26. Där skulle matchen vara avgjord.

– Vi vågar ta de lägen vi får och skjuta trots att vi ligger under och vi tror på vår grej och ger järnet hela matchen, säger Abrahamsson.

Hugo Bengtsson avlutade målskyttet med sitt nionde mål i matchen och hemmalaget vann med 28-26 och för första gången sedan 2011 tog Önnered poäng mot Kristianstad, som åkte på säsongens andra förlust.

– Jag tror vi vågade och ville mer idag. De orkade inte med oss, säger Sebastian Abrahamsson, som gjorde en strålande andra halvlek och landade på 40 i räddningsprocent.

För Önnered går serien vidare med match mot bottenlaget OV Helsingborg på fredag. Då kan Önnered ta sin fjärde raka seger.

– Det är klart att segern ger råg i ryggen men vi ska kriga lika hårt varje match och gå in med samma inställning och ta en match i taget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.