Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Önnereds Anton Hallbäck. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Önnereds Anton Hallbäck. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Önnered vann jämnt derby – närmar sig säker mark i tabellen

Två lag i stort behov av poäng. Det blev ett jämnt derby mellan Önnered och Redbergslid innan ÖHK gick ifrån i slutminuterna.

Önnered jagar säker mark för att slippa kvala för att hålla sig kvar i Handbollsligan. Redbergslid kämpar för att nå en slutspelsplats. På fredagen möttes lagen i ett derby i ÖHK-hallen.

Matchen inleddes jämnt och efter drygt 15 minuter tog gästerna timeout i ledning 10-9. Därefter skaffade sig RIK en tvåmålsledning men lyckades inte skaka av sig hemmalaget utan det vara snart kvitterat igen. Resten av den första halvleken fortsatte på samma jämna vis och lagen gick till pausvila i likaläge, 16-16.

– Jag tycker vi har haft mycket bra tempo och tufft spel men de trycker och vi behöver hem snabbare så vi kan stoppa deras fart, säger Önnereds Anton Schultze till C more i paus.

Redbergslids Emil Mellegård om första halvlek:

– Det är 16 mål från båda lagen och svänger rejält. Det är snabb handboll och mycket mål och det är väldigt roligt när det går snabbt. Framåt ser det bra ut men bakåt tycker jag vi saknar lite av det vi snackat om inför matchen. Så vi får finslipa det inför andra.

En poäng från säker mark

Andra halvlek började som första – jämnt. Den andra akten var dock inte lika målrik, med en kvart kvar hade lagen gjort fem mål vardera och ställningen var 21-21.

Mot slutet av matchen blev det dock skillnad mellan lagen när Önnered drog i från och hade med tre minuter kvar en fyramålsledning. Men en snabb reducering av Emil Mellegård, som med sina åtta mål blev matchens bästa målskytt, skapade lite nerv.

Men Redbergslid lyckades inte komma närmre och Önnered vann med 31-25 och tog två viktiga poäng i jakten på säker mark, där man nu bara har en poäng upp till Hallby över strecket.

För RIK fortsätter jakten på slutspel – som blir tuffare och tuffare.

– Vi är riktigt jävla dåliga när det ska avgöras och missar och ballar ur på många plan, konstaterar RIK:s Tobias Johansson för C more efter matchen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.