Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Önnered derbysegrare – trots trippelutvisning

Tre spelare utvisade samtidigt stoppade inte Önnereds HK från att segra i derbyt.
Storspel i målet och målkalas från kanterna var segerreceptet mot lokalrivalen Heid.
– Jag hade faktiskt gåshud, säger Önnereds Ewelina Ström.

Fredagsderby i Västra Frölunda – Heid mot grannen Önnered.

– Innan matchen är det som ett derby brukar vara, det är mycket känslor inför en sån match och vi hade mycket tändvätska inför, säger Önnereds Ewelina Ström.

Det var gästande Önnered som visade sig vara starkast i Heidhallen. Hemmalaget hade dock ett gyllene läge att rycka ifrån i slutet av halvleken.

Efter drygt 22 spelade minuter, vid ställningen 9-12, åkte både Tilda Matthijs och Maja Eriksson på två minuters utvisning och Önnered såg ut att få spela med två spelare färre på planen i två minuter. Det hann dock bara gå en minut av utvisningarna innan även Moa Boqvist fick sätta sig två minuter på bänken och Heid fick under en minut spela med tre spelare fler på planen. Trots det närmade sig inte hemmalaget. När Önnered var fullt lag igen hade istället gästerna utökat sin ledning till 9-13.

– Jag tror bara vi är coola i det läget, vi stressar inte upp oss. Vi visste att de skulle få ett bra läge men vi tror på oss och de skjuter bort sig lite, säger Hanna Eriksson.

Eriksson i Önnereds-målet var med en jätteräddning en stor del i att Önnered vann minuterna med färre spelare.

– När vi spelade tre mot sex sa vi bara att vi springer så får det bära eller brista. Jag hade faktiskt gåshud i den sekvensen när målvakten räddade bollen, säger Ström.

Eriksson storspelade

När domaren blåste för halvtidsvila var ställningen 10-15.

I den andra halvleken lyckades inte Heid äta upp avståndet. När Hanna Eriksson (som landade på 51 i räddningsprocent) fortsatte storspela och kantspelarna Maria Sundin och Ewelina Ström gjorde mål på nästan alla lägen de fick, och blev matchens bästa målgörare med sex respektive fem mål, kunde Önnered dra ifrån och vinna derbyt mot lokalrivalen med klara 18-27.

– Vi har vart inne i en tuff period så det är skönt idag att ta poäng och göra det med några bollar. Det är bra för laget, för tryggheten i laget, att vi kan tro på vår handbollsfilosofi, säger Eriksson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.