Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Årets match väntar Önnered: "Förlorar vi blir det svårt"

Hallby är laget som innehar den så viktiga tiondeplatsen – Önnered jagar närmast bakom.
Nu möts lagen i vad som blir lite av "årets match" för klubbarna.
– Förlorar vi blir det svårt att nå det vi strävar efter, säger Önnereds tränare Tommy Atterhäll inför ödesmatchen.

Två år i rad har Önnered slutat på elfteplats i Handbollsligan. Något som har inneburit att klubben har tvingats genomlida ett ovisst kvalspel mot lag från allsvenskan.

Båda gångerna har det slutat väl – men inför årets säsong var de grönsvartas förhoppning att man skulle kunna nå ett snäpp bättre, slippa kval och hamna nia eller tia i tabellen, i ingenmansland.

Med sex matcher kvar lever hoppet om att nå den målsättningen. Men för att det ska hållas vid liv ordentligt även efter den här omgången krävs sannolikt seger borta mot Hallby på onsdagskvällen.

Nyckelmatch i bottenkampen

Laget som för tillfället innehar platsen som Önnered trånar efter. Smålänningarna är tre poäng före.

– Skulle vi vinna, då är vi med i racet. Helt klart. Förlorar vi blir det däremot svårt att nå det vi strävar efter, tiondeplatsen. Så den här matchen betyder givetvis jättemycket, säger Önnereds tränare Tommy Atterhäll.

Vad talar för er i den här matchen då?

– Jag tycker att vi har en uppåtgående trend. Det har sett bra ut på träningarna. Vi har fart och fläkt framåt och stundtals har vi fått till försvarsspelet så som vi vill att det ska se ut.

– Så även om vi rasade ihop mot Alingsås (förlust, 20–31) senast gjorde vi 25 bra minuter då i första halvlek. Kan vi ta med oss det in till den här matchen har vi goda chanser.

"Ger en helt annan trygghet"

Atterhäll själv har under sina år, dels i Önnered men också tidigare i HK Aranäs, varit involverad i flera kvalmöten. Att kunna få stänga en säsong utan den ovissheten är något han själv längtar efter.

– Det hade varit ett drömscenario, säger han och skrattar.

Tränaren menar också att en plats på rätt sida kvalstrecket skulle förenkla arbetet inför nästa säsong väldigt mycket.

– Det är alltid mycket svårare att bygga för kommande säsong när det är ovisst vilken serie man spelar i. Det är mycket sådant som spelar roll. Du förlorar nästan en månad i förberedelsearbete om du kommer till ett kval. Och du kan sitta i förhandlingar och sådär innan, men varken lova bu eller bä, för du vet inte själv hur ett kvals utfall blir, även om man har sina förhoppningar så har du det inte på papper. Det ger en helt annan trygghet om man kan nå tiondeplatsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.