Greg Hancock. Arkivbild.
Greg Hancock. Arkivbild.

Hancock tar timeout under fruns cancerkamp

Dackarnas speedwaystjärna Greg Hancock gör ett uppehåll för att vara vid sin hustru Jennys sida under hennes behandling för bröstcancer.

ANNONS
|

Med en vecka kvar till Dackarnas elitseriepremiär i speedway står det klart att SM-tvåan från Målilla får klara sig utan Hancock under obestämd tid. Han kommer att vara hemma i Kalifornien för att ta hand om familjen.

"Min prioritet är till hundra procent på henne och på våra pojkar tills allt är tillbaka till det normala. Jag tar ett uppehåll från racingen för att kunna ge henne allt stöd", skriver amerikanen på sin webbplats.

Dackarna inleder säsongen nästa torsdag med en finalrepris mot det regerande mästarlaget Eskilstuna Smederna.

- Jag har varit lite chockad och tänker på dem, hur det går och hur de mår. Nummer ett är att han är med familjen och vi stöttar så gott vi kan, säger Peter Karlsson.

ANNONS

- Men nu har vi börjat jobba på att hitta en ersättare och har frågat Svemo om att få ta in en korttidsersättare för Greg på obestämd tid. Vi hoppas få grönt ljus under dagen så vi kan agera så snabbt som möjligt.

Karlsson säger att man letar efter förare i Danmark och Polen och hoppas få ersättare klar under veckan.

- Att få någon förare på plats med ett liknande poängsnitt, det löser vi. Men vi kan inte ersätta Greg Hancock, det finns bara en. Han är en viktig hörnsten i vårt lagbygge så det blir helt klart ett avbräck, säger Karlsson.

Hancock kommer inte heller att köra VM-serien i speedway, som har premiär i Warszawa den 18 maj.

TT

ANNONS