Hana Burzalova och Dominik Cerny förlovade under VM

Hana Burzalova kunde knappt tro sina ögon.
När hon korsade mållinjen efter 35 kilometer stod pojkvännen på ett knä.
Han heter Dominik Cerny – och hade just avslutat sitt VM.

ANNONS
|

Paret, som båda tävlade för Slovakien under friidrotts-VM, har varit tillsammans i fyra år. Cerny berättar att han bestämt sig för att fråga Burzalova om hon ville leva resten av sitt liv med honom två dagar innan frieriet ägde rum.

– Jag försökte hålla det topphemligt och ingen annan visste. Jag tänkte på det under hela loppet , det kanske var det som drev mig mot mål. Jag kände en inre energi, en speciell motivation, säger Cerny enligt Sportbladet.

Efter att han tagit sig i mål på herrarnas 35 kilometer gång väntade han därför in Burzalova. När hon helt utpumpad tog sig över mållinjen blev hon märkbart överraskad och rörd av synen som mötte henne.

ANNONS

Gjorde segergest

Efter att ha hämtat andan gav hon ett lyckligt ”ja”. Då höjde Cerny en arm som en segergest – och kysste sedan sin fästmö. Burzalova visade då upp sin ring.

Cerny slutade på 19:e plats bland herrarna och Burzalova kom på plats 18 bland damerna. Vad som väntar härnäst ska det nyförlovade paret snart reda ut.

– Vi tillbringar hela året tillsammans på träningsläger. Det finns ännu inga planer för bröllopet. Kanske bestämmer vi bara två dagar i förväg. Vi gillar att göra saker spontant. På OS i Paris kanske vi startar som familjen Cerny, kanske i den nya grenen gångstafett, säger Cerny enligt Sportbladet.

LÄS MER:VM-hoppets kollaps: "Fick akut kramp"

LÄS MER:Trots skadebekymren – Montler till VM-final

LÄS MER:Lindrig stukning för Karlström – jagar ny medalj

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS