Han leder C mores nya NFL-satsning

Till slut blev det klart att svenska tittare även framöver kommer kunna kolla på NFL på en svensk kanal. C more tog över rättigheterna och nu är det klart vem som leder satsningen.
– Jag blev genuint överlycklig, säger nye programledaren Lars Lindberg till Sportbladet.

ANNONS
|

I somras meddelade Viaplay att man inte längre kommer sända NFL och de svenska tv-tittarna såg ut att bli utan den amerikanska ligan. Men i början av september kom ett glädjebesked för tittarna: C more köpte rättigheterna och kommer sända NFL de kommande tre säsongerna.

Nu är det klart vem som kommer leda satsningen.

Lars Lindberg, 36, är den som kommer lotsa tittarna genom NFL-säsongen.

– Min första reaktion? Att någon skämtar! Jag blev genuint överlycklig. Det är nog den roligaste rättigheten vi kunde köpa. För mig har NFL varit en söndagsreligion, därför känns det så jäkla kul att vi kunnat landa det, säger Lindberg, som följt NFL i nära 20 år, till Sportbladet.

ANNONS

Lindberg, som är ett bekant ansikte från C mores sändningar med hockeyallsvenskan, kommer leda NFL-studion på söndagar tillsammans med Philip Minja, Oscar Strauss och Carl–Johan Björk, som tidigare varit experter i Viaplays sändningar.

Amerikanska kommentatorer

Lars Lindberg berättar att han 2018 var i USA på ett stipendium och följde sportsändningar från bland annat NFL bakom kulisserna.

– NFL är så vansinnigt stort där. De äger ju söndagarna i USA. De har ett annat sätt att bygga hjältar på som jag tycker är fascinerande. Jag var där när de trodde att Aaron Rodgers skulle möta Tom Brady för sista gången. Brady var väl 41 då, nu är han 45 och still going – även om han inte är lika strong. De hade en timmes uppsnack, bara om dem. De pratade inte om matchen utan byggde allt kring två stjärnor. Resten var i princip oviktigt och det är sjukt fascinerande.

C mores NFL-studio har premiär 9 oktober och söndagsmatchen som börjar 19 kommer sändas med amerikanska kommentatorer och 22-matchen med svenska.

– Många vill se amerikansk idrott med amerikanska kommentatorer, så då uppfyller vi det. Matchen som börjar klockan 22 kommer ha svensk kommentering och sänds även på TV12, säger Lindberg.

ANNONS

LÄS MER:Göteborg Giants tillbaka efter 17 år

LÄS MER:Williams hint: "Brady har startat en cool trend"

LÄS MER:Rihanna gör halvtidsshowen på Super Bowl

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS