Kajsa Sund sköt segern till sitt Hammarby.
Kajsa Sund sköt segern till sitt Hammarby.

Hammarby vann i betydelselös epilog

ANNONS
|

Med både, guld, europa- och nedflyttningsplatser fastställda sedan tidigare var det en tabellmässigt betydelselös sista omgång på alla arenor i damallsvenskan. För Hammarbys del avslutade man dock säsongen i stil genom att knipa en 1–0-seger borta mot storlaget FC Rosengård. Kajsa Sunds mål i nionde minuten blev matchens enda. Effektivt var det, då det också var Hammarbys enda skott på mål. Emma Holmgren stängde igen butiken när ett juniorinspirerat Rosengård inte lyckades förvalta sina tio avslut inom ramen.

I Eskilstuna säkrade Eskilstuna United en pallplacering genom 2–1 mot Vittsjö. Piteå kunde gå om och gjorde sitt med hela 5–1 borta mot Djurgården, dock fick de nöja sig med fjärdeplatsen.

ANNONS

Både Kif Örebro och Kvarnsveden förlorade sina sista matcher i damallsvenskan. För Tabitha Chawinga i Kvarnsveden blev det dock en säkrad skytteligatitel. Även om den rent teoretiskt kändes säkrad sedan länge putsade hon till sin slutliga målskörd till 26 fullträffar med ett av lagets två mål i förlusten borta mot Kristianstad med 2–5.

TT

ANNONS